Expres

Ce opțiune intră în vigoare mâine, în legătură cu plata rovinietei

  • rovinieta_4.jpg

De mâine, 27 aprilie, șoferii vor fi avertizați pe e-mail înainte să le expire rovinieta, conform unui ordin al Ministerului Transporturilor.
Sistemul va fi activ pentru cei care cumpără rovinietă pentru o perioadă mai mare sau egală cu 30 de zile.

La achitarea tarifului de emitere a rovinietei prin intermediul portalului web erovinieta.ro, dacă șoferul optează să fie notificat prin e-mail când expiră perioada de valabilitate, va fi anunțat despre acest lucru cu două zile înainte, la adresa de e-mail furnizată.

Acum o lună, Guvernul a majorat amenzile pentru lipsa rovinietei. Sancțiunea minimă este dublul tarifului anual de utilizare a drumurilor, iar cea maximă e de 4 ori tariful.

Rovinieta pe un an costă în prezent 28 de euro (aproximativ 140 de lei) pentru autoturisme, ceea ce înseamnă că amenda poate varia între 280 de lei și 550 lei, conform europafm.ro.

Pentru un şofer de microbuz amenda poate ajunge la 6.200 de lei, iar pentru şoferii de vehicule de mare tonaj chiar şi la 24.000 de lei.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button