Ce (nu) se pune pe masa de Revelion
Se apropie cu pași repezi Revelionul, iar gospodinele se gândesc ce să pregătească pentru masa din noaptea dintre ani.
În primul rând, este recomandat să avem pește printre bucate, pentru a trece ușor prin noul an, așa cum peștele trece prin apă. Este important ca peștele să fie servit întreg pe farfurii, deoarece conform superstițiilor, să-l tăiem ar aduce ghinion.
De asemenea, pe masă mai trebuie să avem struguri. Cei superstițioși susțin că trebuie să mâncăm 12 boabe de struguri albi la miezul nopții, pentru a avea următoarele 12 luni dulci și bogate.
Fructele rotunde, precum mandarinele, portocalele și lămâile, sunt, de asemenea, nelipsite de pe mesele românilor, având rolul de a aduce sănătate în anul următor.
Nu trebuie să lipsească nici legumele verzi, cum ar fi varza, salata, castraveții și spanacul, având în vedere că verdele reprezintă simbolul sănătății, iar frunzele sunt asociate cu banii, conform stirileprotv.ro.
Rodiile și smochinele sunt considerate simbol al fertilității și al prosperității.
Fructele cu formă rotundă, cum ar fi merele și citricele, reprezintă sănătatea, vitalitatea și forță. Prin urmare, sunt recomandate de Revelion.
Se spune că, în schimb, nu este bine să mâncăm pui, fiindcă ne va alunga norocul. Această pasăre scurmă sau mănâncă din urmă, motiv pentru care se spune că norocul se împrăștie. Cei care nu vor să consume carne de porc sau vită pot alege carne de gâscă sau curcan.
Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.