Expres

Ce costuri ar presupune sfârşitul Schengen pentru UE?! (STUDIU)

 
Sfârşitul Schengen şi reintroducerea permanentă a controalelor la frontierele naţionale ar costa statele din interior în jur de 110 miliarde de euro, în decursul următorilor 10 ani, potrivit unui studiu realizat de centrul de reflecţie France Strategie, conform Reuters.
Conform studiului publicat astăzi, impactul negativ asupra turismului şi transporturilor ar echivala cu 0,8% din Produsul Intern Brut (PIB) al Uniunii Europene în următorul deceniu. Jumătate din costuri ar fi provocate de reducerea turismului, 38% de impactul asupra lucrătorilor transfrontalieri, iar restul de 12% de costurile suplimentare la transportul de mărfuri, conform France Strategie.
Studiul a fost realizat în contextul în care şase dintre cele 26 de state din Spaţiul Schengen au reintrodus controale temporare la frontierele naţionale, din cauza valurilor de migranţi.
 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button