Expres

Ce anvelope vă trebuie pe drumuri cu zăpadă, gheață sau polei. Amenzile date pentru lipsa lor

Ce anvelope vă trebuie pe drumuri cu zăpadă, gheață sau polei?! Răcirea accentuată a vremii le-a amintit șoferilor că trebuie să schimbe anvelopele autovehiculelor. După cum precizam și aici, anvelopele de iarnă nu sunt obligatorii de la o anumită dată calendaristică. În schimb, nu trebuie să lipsească dacă drumul este acoperit cu polei, gheață sau omăt.
Potrivit RAR, sunt bune pentru iarnă toate anvelopele inscripționate cu literele M și S.

„Asigurăm conducătorii auto că, indiferent de denumirea lor comercială, anvelopele care sunt marcate cu literele M și S (însemnând noroi și zăpadă – engl. mud and snow), sub forma: M+S, M.S. sau M&S, îndeplinesc cerințele de utilizare în condițiile specifice de iarnă prevăzute în legislația națională rutieră”, au transmis reprezentanții RAR, recent.
Obligativitatea utilizării anvelopelor de iarnă pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheață sau polei a fost introdusă prin Ordonanța Guvernului nr.5/2011.
De atunci, aspectele privitoare la utilizarea anvelopelor de iarnă nu au suferit modificări.

„Prin urmare, dacă posesorii de autovehicule respectă legislația în vigoare și folosesc pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheață sau polei, indiferent de data calendaristică la care se face deplasarea, anvelope marcate cu literele M și S, nu riscă să fie sancționați contravențional”, informează RAR.

Circulația pe drumurile publice acoperite de zăpadă, gheață sau polei fără cauciucuri de iarnă atrage după sine amenzi usturătoare pentru conducătorii auto. Se dau amenzi între 1.305 lei și 2.900 de lei. Fapta este încadrată în clasa a IV-a de sancțiuni (între 9 și 20 de puncte amendă), după cum amintește kanald.ro. Conducătorii auto vor rămâne și fără certificatul de înmatriculare sau de înregistrare ori dovada înlocuitoare a acestuia.

Vezi și:

RAR, informații importante privind anvelopele de iarnă


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
2 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
1 an în urmă

[…] Ce anvelope vă trebuie pe drumuri cu zăpadă, gheață sau polei. Amenzile date pentru lipsa lor […]

1 an în urmă

[…] Ce anvelope vă trebuie pe drumuri cu zăpadă, gheață sau polei. Amenzile date pentru lipsa lor […]

Back to top button