Expres

CCR şi PENSIILE SPECIALE. „Cum să îţi tai singur 33.000 de lei pe lună?”

 

Pe contul său de Facebook, deputatul USR Claudiu Năsui a comentat decizia CCR în cazul pensiilor speciale (detalii aici: CCR. Ce se întâmplă cu pensiile speciale?!… Dar cu amenzile date în perioada stării de urgență?!…).

„Bugetarii de lux își apără privilegiile.

Problema pensiilor speciale este că cei care le pot elimina sunt tocmai cei care le primesc.

De fapt, cei cu putere în statul român și-au folosit puterea nu pentru români sau a face bine României, ci pentru ei. Pe principiu cine împarte, parte își face.

De aceea CCR a declarat neconstituțională legea de eliminare a pensiilor speciale. Este vorba de legea care a rezultat din contopirea proiectului USR din 2017 cu un proiect PNL. Ce rost a avut contopirea? Să fie practic omorât proiectul USR. Astfel s-au introdus, în mod intenționat, prevederi care să omoare proiectul.

Am semnalat încă de atunci cele două probleme majore ale acestei legi. În primul rând, conținea părți neconstituționale, iar lupta era pierdută încă de la adoptare. Acest lucru s-a confirmat astăzi. În al doilea rând, chiar dacă cumva trecea, nici măcar nu elimina toate pensiile speciale. Efectiv 90% din pensiile speciale din România ar fi rămas în vigoare.

Din acest motiv am introdus un alt proiect de lege prin care să impozităm cu 90% toate pensiile speciale care depășesc nivelul a cinci pensii minime garantate, iar banii să fie redirecționați către combaterea epidemiei și redresarea ulterioară a economiei. Culmea e că fix a doua zi, PNL a depus amendamente similare, dar care iarăși ar fi scutit aproape 97% din pensiile speciale. Amendamentele au fost atât de prost scrise încât nici măcar nu au mai fost susținute în comisii. Totul a fost de ochii lumii.

Cazul pe care vreau să vi-l prezint astăzi este tocmai președintele CCR, domnul Valer Dorneanu. Cum ar fi fost ca dumnealui să accepte astăzi să își micșoreze veniturile de la stat, deja considerabile, cu peste 33.000 de lei lunar? Vorbim de mai mult de înjumătățirea lor. Care sunt șansele ca pe viitor să o facă?”, a scris Claudiu Năsui lângă o poză în care prezintă faptul că Valer Dorneanu, preşedintele CCR, încasează lunarde la statul român 58.204 lei.

FOTO: Facebook Claudiu Nasui


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare