Expres

Câți bani (mai) câștigă un polițist

Câți bani (mai) câștigă un polițist.

Poliţiştii din toată România au primit salarii mai mari de la jumătatea lunii februarie, însă sunt în continuare nemulţumiţi. Ei susţin că majorarea nu acoperă nici măcar rata inflaţiei. 

Concret, după ce a intrat în vigoare Hotărârea de Guvern ce prevede actualizarea salariului de grad, poliţiştii au încasat salarii mai mari pentru ianuarie 2023. Acestea le-au intrat în cont la jumătatea lunii februarie. Vorbim despre o creştere cu sume cuprinse între 180 şi 450 de lei, în funcţie de grad. Nemulțumiți, polițiștii susţin că această majorare s-a făcut după 9 ani de plafonări şi că majorarea nu acoperă nici măcar rata inflaţiei.

Câți bani (mai) câștigă un polițist

Potrivit Observatornews.ro, salariile din Poliţie nu sunt nici pe departe cum s-ar fi aşteptat oamenii. De exemplu, salariul de grad este cuprins între 500 şi 1.000 de lei. Acesta porneşte de la 500 de lei, pentru un soldat, şi creşte până la 1.000 de lei, pentru un general, amiral sau chestor general.

Ca exemple, vorbim de un salariu de grad de 625 de lei pentru un sergent major sau un agent de poliţie/penitenciare, un salariu de grad de 725 de lei pentru un maistru militar principal sau un salariu de grad de 900 de lei pentru un colonel sau un comandor. 

Evident, salariile de grad sunt mici, pentru că ele sunt completate cu alte numeroase sporuri, precum salariul de funcţie, spor de pericol deosebit, spor de confidenţialitate, spor de misiune permanentă sau compensaţia de chirie.

Poliţiştii consideră că li se face o mare nedreptate, ținând cont că un tânăr agent câştigă, aproximativ, salariul minim pe economie, mult sub cât ar avea, de exemplu, dacă merge să lucreze în construcţii. Mai mult, polițiștii precizează că primesc ca decont de la stat doar 389 de lei pentru chirie. Astfel, ei sunt obligaţi să suporte diferenţa din propriul buzunar pentru plata chiriei, acolo unde este cazul.

Ținând cont de cele prezentate, specialiştii se tem că am putea asista la un record negativ, în acest an, respectiv să avem mai multe locuri decât candidaţi la admiterea în şcolile de agenţi de Poliţie.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads


Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
3 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
cumultumiri
21 zile în urmă

Si uite asa se incurajeaza intrarea in politie a celor dornici de o cariera.Care mai vrea?

Barbu Gh.
21 zile în urmă

Extrem de mult și foarte multe extrabeneficii. TOATE NEMERITATE!

Willy
21 zile în urmă

“Astfel, ei sunt obligaţi să suporte diferenţa din propriul buzunar pentru plata chiriei, acolo unde este cazul.” Nesimtirea nu are limite. Zici ca noi cetatenii am fi obligati de la Dumnezeu sa le latim astora chiriile, mocangelile…

Back to top button