Cât timp rezistă ouăle roșii fără să devină un pericol pentru sănătate
Cât timp rezistă ouăle roșii fără să devină un pericol pentru sănătate
Directorul Institutului de Cercetări Alimentare (ICA), Alexandru Cîrîc, a explicat, la Antena 3 CNN, cât timp rezistă ouăle fierte de la Paşte, fără să fie periculoase pentru sănătate.
„În primul rând, dacă dorim să le ținem mai mult timp, ouăle roşii trebuie să le ținem la frigider. Putem să le ținem până la două săptămâni, nu avem o problemă din punct de vedere al siguranței alimentare, mai ales că sunt preparate termic. Dacă nu le ținem la frigider, vom scurta această perioadă la cel mult o săptămână. Preparate termic pot rezista în siguranță și la temperatura camerei o săptămână“, a susţinut Alexandru Cîrîc, directorul ICA, vineri, la Antena 3 CNN.
Cât despre ouăle deja vopsite din supermarketuri, acestea trebuie ţinute la rece, aşa cum de altfel se şi găsesc.
„Sunt ca cele preparate acasă, iar ceea ce am văzut eu până acum în supermarketuri sunt ținute la vitrine cu frig. Așa este recomandat, pentru că este totuși un aliment preparat termic, un aliment gata de consum. Riscurile la care ne expunem consumând alimentele nerefrigerate, nepăstrate la temperatură scăzută pot fi destul de mari“, a precizat Alexandru Cîrîc.
Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.