Expres

Cât mai durează recalcularea și indexarea pensiilor

Cât mai durează recalcularea și indexarea pensiilor.

Şeful Casei Naţionale de Pensii, Daniel Baciu, a anunţat, la Antena 3 CNN, cât va mai dura recalcularea şi indexarea pensiilor românilor.

În mod normal ar trebui să avem parte de amândouă, şi de indexare, şi de recalcularea pensiilor până anul viitor. Sunt lucruri diferite care apar în lege. Vorbim de indexare care va respecta inflația. Iar recalcularea va fi folosită pentru a recalcula pe baza noii formulate de calcul a pensiilor. Recalcularea este precedată de procesul de evaluare a tuturor dosarelor în plată, ceea ce se face în prezent în casele teritoriale de pensii. Acest proces este pe final, deja suntem la 90% din numărul dosarelor evaluate şi speram ca în perioada următoare să finalizăm acest proces de evaluare care este cel mai greu. 

Fiecare dosar este luat din arhivă, verificat și digitalizat, adică trecut într-un sistem informatic de ultimă generaţie. După ce finalizăm acest proces vom trece la recalcularea pensiilor după noua formulă de calcul din noua lege a pensiilor. Noi trebuie să terminăm acest proces în anul 2023, pentru că apoi va trebui să intrăm în vigoare cu noua lege a pensiilor, iar acest proces de digitalizare şi evaluare va trebui să fie finalizat anul acesta”, a declarat șeful Casei Naţionale de Pensii, Daniel Baciu, la Antena 3 CNN.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button