Expres

Carrefour – Alertă alimentară la brânzeturi! Produsul rechemat de la clienți, și în Brașov, din cauza riscului de îmbolnăvire

Este alertă alimentară în magazinele Carrefour, după ce Societatea Jean Perrin procedează la retragerea de la vânzare și la rechemarea tuturor loturilor de BRANZA MORBIER 250G RDF, începând cu DLC 08.01.2025, ca urmare a
suspiciunii de prezență a bacteriei Escherichia coli. Aceste produse au fost vândute la raft, în sistem de autoservire.
Denumire produs: BRANZA MORBIER 250G RDF
Brand: RDF
Cod EAN: 3560070892075
Nr. Lot/DLC: TOATE LOTURILE INCEPAND CU DLC 08.01.2025.

„Unele dintre aceste produse au fost comercializate înainte de luarea măsurii de retragere. Prin urmare, se
recomandă persoanelor care dețin aceste produse să nu le consume și să le distrugă sau să le returneze la punctul de vânzare.

Bacteriile Escherichia coli producătoare de toxine Shiga (STEC) pot provoca, în săptămâna următoare consumului produselor contaminate, diaree, uneori cu sânge, dureri abdominale și vărsături, însoțite sau nu de febră.

Aceste simptome pot fi urmate, în 5-8% din cazuri, de complicații renale severe, în special la copii. Persoanele care au consumat produsele menționate mai sus și care prezintă aceste simptome sunt rugate să consulte medicul curant, informându-l despre consumul acestor produse, precum și despre locul și data achiziției. În absența simptomelor în cele 15 zile după consumul produselor în cauză, nu este necesar să vă faceți griji sau să consultați un medic.

În general, autoritățile sanitare reamintesc că, din precauție, laptele crud și brânzeturile pe bază de lapte crud nu trebuie consumate de copiii mici; este preferabil să se aleagă brânzeturi cu pastă presată coaptă, brânzeturi topite tartinabile sau brânzeturi pasteurizate. Aceeași recomandare trebuie urmată și de femeile însărcinate, persoanele imunodeprimate și persoanele în vârstă”, se arată în informarea postată pe ansvsa.ro.

Pentru orice informații suplimentare, societatea Carrefour este disponibilă pentru a răspunde întrebărilor
consumatorilor la următorul număr de telefon: Tel. Verde Carrefour: 0800-672-121. Găsiți mai multe informații în fișierul de mai jos:


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

3 Comentarii

    1. Du-te la traditional romanesc, acolo esti respectat, iti pune muzica populara, au tricolorul in vitrina, platesti un kg primesti 1,5 kg in aceiasi bani, iti duce papornitele pana la troleu in statie, iti da o cafeluta si o tigara. Iti face poza si se mandreste cu tine pe facebook. Pe 24 ianuarie danseaza cu tine Hora Unirii, asa bine e. Asa traditional romanesc sunt toi, numai gipane, numai vacant ein Grecia, numai euro viseaza, numai Dubai, numai figuri. Ia vezi ce toale au patronii aia pe ei, opinci, itari si ie?
      Cat poti fi de prost, nici nu ma mir ca esti hAurist. La hAur cu cat esti mai prost cu atat esti mai bine vazut, asa-i? Tu esti ceva sef acolo, la cat de redus mintal esti, iata ai primit sarcina sa latri la ziar. Imi dau seama aia sub tine ce cazaturi umane sunt.

  1. Cand cineva vinde produse cu probleme inseamna ca nu s-au facut verificari cum trebuie, s-a manipulat marfa necorespunzator. Amenzi de ce nu se dau? Sau mai nou asa merge treaba? Se vinde marfa infestata, daca se prind clientii bine, daca nu iarasi bine. Se da anunt la ziar si care o aduce inapoi bine, care nu iarasi bine. Adica iau un produs, il tin o saptamana in frigider si daca nu apare anunt ca se retrage de pe piata, abia atunci incep sa il consum?

    Una dintre cele mai mari probleme in igiena alimentara e lipsa, disparitia chiar a unor clesti pentru manuirea produselor: patiserii, prajituri, branzeturi,etc. Acum toate se iau cu mana invelita in punga (precum rahatii de caini de pe strada) si facut nod sau pus pe cantar. Mai rau, de ceva ani, cam de prin pandemie, s-a instaurat obiceiul infect, jegos si scarbos al angajatilor de a purta permanent manusile alea infecte de cauciuc negre, albastre. Eu nu stiu ce pazeste sanepidul, ANSVSA sau cum se cheama aia, dar: 

    Sub manusile alea purtate cu orele transpira mainile, colcaie transpiratia si implicit microbii;Manusile alea nefiind date jos cu orele sunt mai jegoase decat chiar mana angajatului. Cu mainile in manusi se matura, se arunca gunoiul, se aduce marfa, se pun produsele in galantar, se iau produsele, se sterg alea la nas, etc;Nu mai zic de zgarcitii zgarcitilor, calicii calicilor, fomistii fomistilor care utilizeaza la nesfarsit o singura manusa de aia de nylon, care practic e de unica folosinta si costa cativa bani. Aia in loc sa fie utilizata cand e nevoie si aruncata, e pusa pe o mana, se ia marfa, se da jos de pe mana, se pune pe tejgea de colo, colo si iar refolosita. Toata ziua o singura manusa. Deci in concluzie, salarii vor aia de la ANSVSA dar controale cum trebuie de ce nu fac? Ca daca te pune dracu sa ii spui unei vanzatoare sa nu mai refolseasca manusa de unica folosinta, ti-ai dat foc la valiza. “Ati venit sa faceti scandal sau sa cumparati?” Nu mai exista un minim instructaj, nimic. Toate alea luate de pe strada, de la CAP etc., se fac vanzatoare. Toata ziua cu mana pe telefon, pe matura, pe marfa. La micile magazine sau alea mai maricele de cartie se poate demonstra ca ale anu se spala pe maini dupa consum. Practic toata ziua ar trebui sa fie vanzatoarele la chiuveta la spalatul mainilor: dupa ce matura, dupa ce se duc la wc, dupa ce isi sufla nasul, etc. 

    Am vrut sa iau ieri un pateu. Nu am mai luat. Si-a tras aia o punga pe mana, a apucat cu punga pateul, a intors punga peste pateu, i-a facut nod. Exact ca aia care strangcacatii dupa caini pe strada (care strange). Trage punga pe mana, apuc cu punga cacatul, trage punga peste fecale, intoarece punga, face nod.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button