Expres

Care sunt cheltuielile asociate unui dozator de apă, într-o lună?

  • apa_6.png
  • apa1_2.png

În cazul în care te-ai hotărât să iei una dintre cele mai simple și benefice decizii pentru sănătatea și bunăstarea ta, respectiv a membrilor familiei tale sau colegilor tăi de birou, mai precis achiziționarea unui dozator de apă, cu siguranță te întrebi care sunt cheltuielile asociate unui astfel de dispozitiv. Citind articolul în continuare, vei afla răspunsul, însă, indiferent de sumă, este clar că instalarea echipamentului va avea beneficii uriașe atât pe termen scurt, cât și pe termen mediu și lung.

În România, apa de la robinet nu este potabilă, iar mulți oameni, în special cei din generația tânără, activi pe piața muncii, pur și simplu „uită” să se hidrateze corespunzător, din cauza stresului sau a preferințelor pentru alte băuturi (sucuri, ceaiuri, cafea, alcool). Un dozator apa rezolvă ambele probleme, întrucât oferă o apă de calitate superioară, 100% microbiologic pură și netratată, în timp ce simpla sa prezență, în bucătărie sau pe holurile companiei, le reamintește celor care trec pe lângă el să consume o cantitate corespunzătoare de apă zilnic.

Revenind la cheltuielile asociate unui dozator de apă, este important să facem diferența între cele de tipul „one time only” și cele recurente. Din prima categorie, face parte echipamentul propriu-zis, al cărui preț pornește de la câteva sute de lei și poate ajunge până la câteva mii de lei, în cazul celor performante, de ultimă generație. Spre exemplu, în oferta H2On, companie care livrează apă la domiciliu și birou în toată țara, în aceeași zi, se găsește modelul Electron, cu rezervor cald/rece din oțel alimentar, indicatoare LED de încălzire/răcire și tavă picurătoare, la prețul de numai 409 lei. Opțional, se poate cumpăra și un suport de pahare, montat pe lateralul aparatului, la prețul de doar 49 de lei.

Capitolul „cheltuieli recurente” este ceva mai vast și include, în primul rând, bidoanele cu apă. În oferta companiei menționate anterior, există ambalaje de 19 litri, la prețuri cuprinse între 23 și 45 de lei. Dacă ținem cont de consumul zilnic recomandat de minimum 2 litri, va fi nevoie de 3 bidoane pe lună pentru fiecare utilizator. Astfel, în cazul unei familii cu doi copii, costurile cu bidoanele vor fi de ordinul sutelor de lei (în jurul a 3-400 de lei).

Alte cheltuieli repetitive includ paharele de carton sau de plastic (între 10 și 15 lei per 100 de bucăți), respectiv igienizarea dozatorului de apă, care costă puțin peste 100 de lei și trebuie realizată la fiecare 3-4 luni, pentru menținerea apei și echipamentului în parametrii calitativi optimi. De asemenea, se adaugă o igienizare completă anuală, care poate fi realizată doar în ateliere specializate și constă în ozonizare, decalcifiere și dezinfectare bacteriologică folosind detergenți industriali profesionali.

Aflând toate aceste informații, îți poți face o idee clară despre cheltuielile pe care le presupune achiziționarea unui dozator de apă pentru locuința ta sau sediul biroului. Așa cum spuneam și la început, însă, de departe cel mai important aspect îl reprezintă schimbarea în bine pe care o vei face pentru organismul tău și al celor la care ții, prin includerea unei ape de calitate superioară în rutina zilnică.

 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button