Expres

Care sunt cele mai folosite metode pentru fraudele bancare / „Mesaj de la șef”, printre ele

Care sunt cele mai folosite metode pentru fraudele bancare…

Accesarea anumitor site-uri, achiziționarea unor servicii, achitarea unor facturi, crearea de conturi pe reţele de socializare, publicarea de date personale etc. vin cu riscuri pentru utilizatorii internetului.

În lipsa unei informări corecte cu privire la riscuri, puteți deveni foarte uşor victime ale infractorilor din mediul online. Potrivit Inspectoratului de Poliție Județean Brașov, cele mai des întâlnite fraude bancare sunt:

-extragerea unor sume importante de bani din cont, fără acordul titularului;

„mesaj de la șef”, prin care se induce falsa impresie că șeful tău îți solicită trasferarea unei sume de bani a companiei către alt cont;

-„frauda cu facturi”, când vi se induce falsa impresie că trebuie să plătiți o factură a unui cunoscut furnizor de servicii, trimițând de fapt suma de bani într-un cont necunoscut;

-furtul datelor personale prin telefon, online, sms, site-uri bancare contrafăcute;

-cumpărături online de pachete turistice, investiții etc..

IPJ Brașov recomandă:

-Verificați dacă site-ul comerciantului este securizat (dacă are un simbol sub formă de lacăt afișat de browserul utilizat sau dacă adresa de web începe cu https://, în loc de http://)

-Este indicat să nu folosiți cardul de salariu pentru achiziționarea produselor online. De aceea, este recomandat să vă faceți un alt card, care să fie folosit în astfel de tranzacții.

-La o tranzacție cu cardul nu ar trebui să vi se ceară niciodată codul PIN sau parola de la banking online. PIN-ul se folosește doar la bancomate și terminale de plată, cum ar fi casele de marcat.

-Dacă ați fost înșelat/ă, contactați în cel mai scurt timp banca emitentă pentru a bloca cardul și operațiunile ilicite dacă este posibil și depuneți o plângere la cea mai apropiată secție de poliție, pentru identificarea autorilor.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button