Expres

Care grădinițe din Brașov vor fi eficientizate energetic

Care grădinițe din Brașov vor fi eficientizate energetic.

Primăria Brașov a început procedurile pentru eficientizarea energetică a șapte grădinițe.

„Continuăm proiectele de construire a noi unități de învățământ, dar investim și în cele existente pentru a le aduce la nivelul pe care îl merită copiii și tinerii brașoveni. Am demarat proiectele de eficientizare energetică pentru 7 grădinițe, care înseamnă izolarea termică a fațadelor cu vată bazaltică, termo și hidroizolarea acoperișurilor acolo unde este cazul, înlocuirea tâmplăriei de la uși și ferestre cu una eficientă energetic. Corpurile de iluminat vor fi tip LED, iar aceste unități de învățământ își vor produce atât apa caldă, cu ajutorul panourilor solare, cât și energia electrică, cu ajutorul panourilor fotovoltaice. Totodată, vom dota aceste grădinițe cu recuperatoare de căldură, pentru o împrospătare permanentă a aerului fără pierderi de căldură”, a declarat primarul Allen Coliban, conform BrașovCity.ro.

Care grădinițe din Brașov vor fi eficientizate energetic

În program sunt incluse grădinițele nr. 1, 2, 10, 13, 21A, 34 și grădinița Aprily Lajos.

La șase dintre acestea a fost finalizată Documentația de Avizare a Lucrărilor de Intervenție (DALI), etapă ce precede elaborarea proiectului tehnic și obținerea autorizației de construire. Cea de a șaptea, Grădinița nr. 13, este în faza de elaborare DALI.

Grădinițele nr. 34 și Aprily Lajos sunt în faza de elaborare a proiectului tehnic (PT) și a documentației necesare obținerii autorizației de construire (DTAC). Grădinițele nr. 1 și 10 sunt în faza de evaluare a ofertelor depuse pentru elaborarea PT-urilor și DTAC-urilor. Pentru Grădinița nr. 2 a fost lansată procedura de achiziție a documentațiilor (DTAC și PT), termenul limită pentru depunerea ofertelor fiind 13 octombrie. În perioada următoare va fi lansată procedura de achiziție și pentru Grădinița nr. 21 A.

După finalizarea DALI-ului la Grădinița nr 13, și această unitate de învățământ va trece la următoarea etapă, obiectivul primăriei fiind de a avea toate documentațiile pregătite la începutul anului viitor, pentru a accesa fondurile nerambursabile care vor fi disponibile.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button