Expres

Care este cauza mirosurilor neplăcute din cartierul Triaj / Autolaboratorul APM Brașov nu este mijloc de precampanie electorală

Care este cauza mirosurilor neplăcute din cartierul Triaj.

Scopul pentru care a fost achiziționat autolaboratorul APM Brașov este cel de măsurare și monitorizare a calității aerului în municipiul și judetul Brașov, precum și creșterea gradului de informare a publicului cu privire la calitatea aerului înconjurător.

„APM Brașov nu dorește ca acesta să fie folosit ca mijloc de precampanie electorală, așa cum s-a văzut la Victoria, când autoritățile orașului au făcut fotografii cu autolaboratorul și le-au postat pe rețelele de socializare, fiind nemulțumite de rezultatele măsurării, deși echipamentele cu care este dotat autolaboratorul sunt verificate și calibrate cu gaze etalon specifice poluatorului”, s-a precizat într-un comunicat al APM Brașov.

Monitorizarea calității aerului are ca scop urmărirea pe o durată mai mare de timp a anumitor indicatori, în zonele sensibilie, și informarea autorităților abilitate în domeniu cu privire la orice depășire a valorilor limită/concentrațiilor maxime admisibile, astfel încât acestea să se mobilizeze pentru a evalua un episod de poluare sau o poluare accidentală, conform sursei citate. 

Care este cauza mirosurilor neplăcute din cartierul Triaj

„Informările de pe anumite grupuri de pe rețelele de socializare nu au la bază informații oficiale furnizate de autoritatea abilitată. Dezideratul APM Brașov este acela de a rezolva problematica calității aerului înconjurător și a sprijini procesul de combatere a poluării aerului și a disconfortului cauzat. Am solicitat autorităților abilitate adresele de e-mail oficiale, pentru optimizarea fluxului informațional, în vederea transmiterii informărilor rezultate din măsurări în cel mai scurt timp, iar acestea să poată reacționa în timp real, pe domeniul de competență specific, pentru identificarea poluatorilor și luarea măsurilor corespunzătoare”, a mai menționat APM Brașov. 

RAPORTUL privind ACȚIUNEA DE MONITORIZARE desfășurată de APM Brașov cu laboratorul mobil de monitorizare a calității aerului, amplasat în municipiul Brașov – cartier Triaj, în perioada 7 septembrie – 14 septembrie 2023, este postat pe site-ul APM Brașov, http://apmbv.anpm.ro/web/apm-brasov/calitatea-aerului.

Principalii poluanți responsabili pentru generarea disconfortului olfactiv sunt amoniacul și hidrogenul sulfurat.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button