Expres

Care au fost principalele cauze ale accidentelor de anul trecut, în județul Brașov. Peste 65.000 de sancțiuni la regimul circulației

Care au fost principalele cauze ale accidentelor de anul trecut, în județul Brașov…

Polițiștii brașoveni au desfășurat anul trecut 4.438 de acţiuni privind respectarea normelor rutiere. Cu ocazia activităţilor desfăşurate în teren, efectivele de poliție cu aviz de poliție rutieră (inclusiv agenții din cadrul structurilor de ordine publică) au aplicat 65.731 sancțiuni contravenţionale la regimul circulaţiei și 1.803 sancțiuni contravenționale aplicate la alte acte normative.
Pentru nerespectarea regimului legal de viteză au fost aplicate 21.846 sancțiuni, iar la regimul transportului de persoane (public și în regim de taxi) și de mărfuri au fost aplicate 3.081 sancțiuni contravenționale.
S-a înregistrat o ușoară scădere a numărului de accidente grave (-6,92%) și a numărului persoanelor decedate în accidente (-2,94%), precum și a numărului răniților grav (-1,85%), comparativ cu perioada similară a anului 2022.

Principalele cauze generatoare ale accidentelor rutiere grave sunt:
– Viteza excesivă şi neadaptată la condiţiile de drum – reprezintă principala cauză generatoare de accidente;
– Neacordarea priorităţii pietonilor;
– Traversarea neregulamentară a străzii de către pietoni;
– Neacordarea priorităţii vehiculelor;
– Adormitul la volan.

În anul 2023, au fost efectuate 1.665 constatări la alcool, dintre care 408 infracțiuni și 1.257 contravenții, precum și 213 constatări privind consumul de substanțe psihoactive.
„Au fost reţinute 6.210 de permise de conducere (1.257 pentru consumul de alcool, 1.686 pentru viteză excesivă, 1.016 pentru nerespectarea regulilor privind depășirea, 358 pentru neacordarea priorității pietonilor și 158 pentru comportament agresiv) şi au fost retrase, până la remedierea defecţiunilor, 4.464 de certificate de înmatriculare”, se arată în bilanțul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov.
Activitățile de verificare în trafic au condus la constatarea a 1.149 fapte cu caracter penal, din care 997 infracțiuni la regimul circulației.
În cazul a 54 suspecți s-a dispus măsura reținerii pentru 24 de ore, apoi față de 11 s-a dispus măsura arestării preventive pentru 30 de zile, iar față de 4 inculpați s-a dispus măsura controlului judiciar.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button