Expres

Canicula – tot mai apăsătoare și la Brașov / Jumătate din țară, sub cod portocaliu

Canicula – tot mai apăsătoare și la Brașov.

ANM a emis coduri pentru val de căldură persistent, caniculă și disconfort termic ridicat și pentru ziua de 11 iulie. Județul Brașov a fost inclus, ca și astăzi – Detalii, AICI, într-un cod galben.

Canicula – tot mai apăsătoare și la Brașov

„Valul de căldură se va menține în cea mai mare parte a Moldovei, zona litoralului și local în Transilvania și Maramureș. Temperaturile maxime vor fi de 33-37 de grade, va fi disconfort termic ridicat și local caniculă. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pe arii extinse pragul critic de 80 de unități. Local, minimele nu vor coborî sub 20 de grade, caracterizând o noapte tropicală”, au detaliat meteorologii pentru codul galben.

În ceea ce privește codul portocaliu, s-a relatat: „În Banat, Crișana, Oltenia, Muntenia, zona continentală a Dobrogei, sudul Moldovei, vestul și sud-vestul Transilvaniei și local în Maramureș, valul de căldură va persista, va continua să se extindă și se va intensifica. Va fi caniculă, iar temperaturile maxime vor fi de 36-39 de grade, cu cele mai mari valori în vest și sud. Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Minimele termice nu vor coborî sub 20 de grade, astfel că vor caracteriza o noapte tropicală”.

Valul de căldură va persista în toată țara și în zilele următoare, au punctat cei de la ANM.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button