Expres

Când va fi gata terminalul de transport de la Gara Brașov

Când va fi gata terminalul de transport

Primăria Brașov a semnat contractul pentru execuția lucrărilor de construcție a „Terminalului de transport urban Gara Brașov”. Proiectul face parte din strategia municipalității de transformare a transportului în comun în principala alternativă de mobilitate urbană, în locul autoturismelor proprii.

Terminalul va fi construit în zona parcării publice din stânga gării și va fi cel mai mare din Brașov. Va dispune de 12 peroane, dintre care 4 vor fi dotate cu stații electrice cu încărcare rapidă. Valoarea lucrărilor este de aproape 16 milioane de lei, fără TVA, majoritatea fiind fonduri europene nerambursabile.

Lucrările vor fi executate de către Asocierea S.C. Romfit Grup S.R.L. – lider – cu S.C. Har&H S.R.L., valoarea contractului fiind de 15.648.350,35 lei fără TVA. Termenul de construire a terminalului este de 14 luni.

În perioada următoare, Primăria Brașov trebuie să mai obțină un aviz de la poliție pentru semnalizarea rutieră a organizării de șantier. Dar și o autorizație CFR pentru începerea lucrărilor. În urma discuțiilor cu constructorul, lucrările vor începe în luna ianuarie, obiectivul municipalității pentru finalizarea lor fiind decembrie 2023.

Suprafața totală a acestui terminal este de 7.500 de m.p. Aceasta include: autogara, peroanele, zona verde, aleile și locurile de parcare pentru persoanele cu dizabilități.

Când va fi gata terminalul de transport


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button