Expres

Când se pune varza la murat. Trucuri utile

Când se pune varza la murat. Sezonul cald se apropie de sfârşit şi gospodinele se pregătesc pentru toamnă, momentul când se ocupă de murături.

Tradiţional, varza se pune la murat în luna octombrie, pentru a fi gata până la Sărbătorile de iarnă.

Varza este bine să fie proaspătă și tare şi este important să o cureți bine și să o pregătești conform rețetei. Acest lucru va asigura că varza va avea un gust delicios.

Când se pune varza la murat. Este indicat ca verzele sa aibă foile subţiri. În butoi se adaugă hrean, mărar uscat, foi de dafin, piper, cimbru, o gutuie sau boabe de porumb, care colorează zeama, scrie Libertatea. Reţeta completă aici.

Când se pune varza la murat. Varza murată are multe benefcii, conform doc.ro: „Varza murată este deosebit de hrănitoare, fiind bogată în fibre, vitamine și minerale. Fermentarea acestei legume frunzoase creează condiții favorabile creșterii probioticelor, acele microorganisme benefice care se găsesc și în produse precum iaurtul și chefirul și care au beneficii dovedite pentru sănătate. Acestea fac alimentele mai digerabile, ceea ce sporește capacitatea intestinului de a absorbi vitaminele și mineralele pe care le conțin.

150 de grame de varză murată conțin 27 de calorii, 23% din doza zilnică recomandată de vitamina C, 15% din doza recomandată de vitamina K, 12% din doza recomandată de fier și 11% din doza de vitamina B6.

Varza murată și zeama de varză pot consolida sistemul imunitar.

Varza murată poate ajuta la slăbit”. Articolul complet aici.

FOTO: www.bubulinagospodina.com


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button