Expres

Campusul dual din Stupini, avizat de Comisia de Circulație

Campusul dual din Stupini, avizat de Comisia de Circulație

Unul dintre proiectele discutate și avizate de Comisia de Circulație în ședința de joi, 29 februarie, este cel referitor la construirea primului campus integrat pentru învățământ dual, proiect pentru care primăria a obținut o finanțare nerambursabilă prin Planul Național de Redresare și Reziliență în valoare de 20 de milioane de euro.

,,Astăzi (joi, n.n.) am obținut avizul de circulație pentru amenajarea primului campus pentru învățământ dual care integrează ruta completă de învățământ tehnologic, respectiv cel liceal și cel universitar. Va fi primul campus educațional în adevăratul sens al cuvântului și va integra un centru educațional cu săli de clasă, ateliere tehnologice, bibliotecă, un cămin pentru elevi/studenți, o cantină și o sală de sport.

Brașovul a deschis calea pentru dezvoltarea învățământului dual și ne continuăm pionieratul în dezvoltarea acestui tip de învățământ prin construirea acestui campus care reprezintă trecerea la următoarea etapă de dezvoltare a acestui sistem de educație, cea în care absolvenții de colegii tehnice își continuă studiile la facultate., tot prin parteneriatul dintre administrație, învățământ și mediul de afaceri. Brașovul rămâne astfel polul învățământului dual în România, atât la nivel preuniversitar, cât și universitar”, a precizat primarul Allen Coliban.

Proiectul va trebui finalizat până în august 2026, edilii întocmind deja studiul de fezabilitate, iar proiectul fiind depus și pentru obținerea celorlalte avize de specialitate, inclusiv cel de Mediu.

Campusul pentru învățământ dual de la Brașov, care va fi construit în cartierul Stupini, pe Str. Albinelor nr. 29, pe un teren al municipiului, în suprafață de 28.896 mp, va dispune de:

– un centru educațional cu 10 săli de clasă, 10 ateliere tehnologice/de practică digitale și anexe (câte două ateliere pentru fiecare domeniu vizat, respectiv industria auto și mecatronică, industria aeronautică, IT, alimentație publică și turism), un atelier digital multifuncțional universitar, bibliotecă (sală de lectură, birou administrator, rafturi cărți, spațiu discuție), spații de recreație la interior, spații tehnice și pentru depozitări, grupuri sanitare, cabinet medical, spații administrative, centru de resurse;

– un cămin pentru elevi/studenți cu o capacitate de 400 de locuri, distribuite în 198 de camere cu câte două locuri și 4 camere pentru persoane cu dizabilități. La acestea se vor adăuga atât camere pentru personal didactic și pentru invitați, cât și funcțiuni conexe: spații comune, spații tehnice și administrative;

– o cantină cu bucătărie proprie și spații de luat masa, toalete și spații conexe (depozite, oficii). Cantina va funcționa pentru elevi, cadre didactice și invitați. Capacitatea maximă va fi de minimum 101 persoane ce pot lua masa în același timp;

– o sală de sport cu caracter multifuncțional, capabilă să găzduiască și evenimente care ar aduna mai multe clase din campus împreună, festivități, proiecții de film etc. Sala va fi astfel dimensionată încât să cuprindă un teren de sport multifuncțional. Capacitatea propusă este de 132 de persoane pentru activități sportive și 350 persoane pentru evenimente.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare