Expres

Calitatea de ales rămâne incompatibilă cu cea de comerciant

 

Deputaţii au respins, miercuri, proiectul de lege care prevedea eliminarea incompatibilităţii funcţiilor de deputat, senator, membru al Guvernului, primar, preşedinte al Consiliului Judeţean, cu calitatea de comerciant persoană fizică.
Preşedintele Klaus Iohannis a trimis pe 22 ianuarie legea la CCR, iar judecătorii Curţii au decis că iniţiativa este neconstituţională în integralitatea ei.
CCR a apreciat că prin eliminarea incompatibilităţii unor funcţii sau demnităţi publice cu calitatea de comerciant persoană fizică, Legea pentru modificarea Legii 161/2003 diminuează standardele de integritate, aducând atingere statului de drept.
De asemenea, judecătorii constituţionali au precizat că incompatibilităţile nu constituie o restrângere a exerciţiului unor drepturi şi libertăţi, ci reprezintă o garanţie de natură să confere o autoritate morală de necontestat persoanelor care exercită anumite mandate.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button