Expres

Buget pentru RA Aeroportul Internațional Brașov – Ghimbav (document)

Buget pentru RA Aeroportul Internațional Brașov – Ghimbav. Consilierii judeţeni au aprobat marți, în şedinţă ordinară, proiectul privind bugetul de venituri şi cheltuieli pe 2023 al Regiei Autonome Aeroportul Internaţional Braşov – Ghimbav. Acesta se ridică la aproape 27,6 milioane de lei. Aceeași sumă este înscrisă la capitolul venituri (fonduri alocate) şi la capitolul cheltuieli.
În hotărâre se menţionează că veniturile vor proveni din „transferuri conform prevederilor legale în vigoare”. Banii sunt destinați cheltuielilor de funcționare, de exploatare și cu personalul care va fi angajat.
Din cheltuieli, o sumă de peste 17,7 milioane de lei va fi alocată pentru bunuri şi servicii. Peste 5,7 milioane de lei reprezintă suma alocată pentru acoperirea cheltuielilor de personal.

„Valoarea bugetului pe care îl alocăm Regiei este de 27.595.922 lei, bani necesari funcţionalizării Aeroportului Internaţional Braşov-Ghimbav. Practic, odată cu aprobarea bugetului, Regia care administrează Aeroportul îşi intră oficial în atribuţii şi începe activitatea”, a declarat Adrian Veștea, președintele Consiliului Județean Brașov.

Proiectul de HCJ este mai jos.

În ceea ce priveşte proiectul propriu-zis al aeroportului, pentru acest an sunt estimate plăţi în valoare de 52.069.000 lei. O parte din această sumă va fi folosită pentru achitarea lucrărilor executate. Banii vin din bugetul județean.
Aeroportul de la Ghimbav va deveni funcțional din 15 iunie 2023, potrivit CJ. Primele curse charter sunt programate din 16 iunie.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads


Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Grigore Gheba
19 zile în urmă

Dacă vorbiți cu oricine din aeronautică o să vă spună că în România nici un aeroport nu este rentabil în afara celui de la Otopeni. Aș întreba cine va suporta pierderile financiare ale viitorului aeroport de la Ghimbav? Noi, cetățenii… Citeşte mai mult »

Back to top button