Expres

Brașovul va fi sub asaltul turiștilor, de Paști

Brașovul va fi sub asaltul turiștilor, de Paști. Cele mai multe rezervări pentru vacanţa de Paşti au fost făcute cu 38 de zile înainte de data sosirii, iar „cele mai rezervate“ destinaţii de Paşte sunt Braşov, Sibiu, Cluj-Napoca, Oradea, Sighişoara, Buşteni, Sovata, Praid, potrivit datelor emise de platforma hotelieră online Travelminit.ro și citate de News.ro.
Românii vor avea o minivacanţă de patru zile, Vinerea Mare şi cea de-a doua zi de Paşti (luni) fiind declarate zile libere de la stat. „Trendul rezervărilor early booking s-a menţinut şi de Paşte. Cele mai multe rezervări de Paşte au fost efectuate cu 38 de zile înainte de data sosirii”, arată platforma.

Litoralul, mai puțin atractiv

Brașovul va fi sub asaltul turiștilor, de Paști. Conform Travelminit.ro, cele mai rezervate destinaţii de Paşte sunt Braşov, Sibiu, Cluj-Napoca, Oradea, Sighişoara, Buşteni, Sovata, Praid. De asemenea, 46% dintre rezervările de Paşte au fost făcute în marile oraşe ale României, 13.38% dintre rezervări în staţiuni balneare, iar 16.78% la munte.

„Litoralul românesc, o destinaţie preferată în anii trecuţi pentru minivacanţa de Paşte, nu a înregistrat de această dată rezervări semnificative pe platformă, mai ales că încă este foarte devreme pentru o vacanţă la mare. Pe de altă parte, hotelierii sunt acum pe ultima sută de metri cu pregătirile pentru sezonul estival, care va debuta cu ocazia sărbătorii de 1 Mai”, arată platforma.

Cât vor plăti pentru cazare

Brașovul va fi sub asaltul turiștilor, de Paști. Potrivit Travelminit.ro, după tipul de unitate de cazare aleasă pentru perioada Paştelui, pensiunile sunt cele mai rezervate (39.57%). Urmează camerele de hotel (24.94% din rezervări), apartamentele (11.45% din rezervări), cabanele (6.46% din rezervări), iar restul procentelor se restituie între unităţile mici. În medie, rezervările de Paşti au fost făcute pentru două nopţi de cazare.

Preţul mediu pentru o vacanţă de familie în perioada Paştelui diferă în funcţie de unitatea de cazare aleasă, dar şi de zonă. De exemplu, preţul mediu pentru o familie (2 adulţi, 2 copii), pentru 2 nopţi de cazare la o pensiune este de 963 de lei. Pentru acelaşi pachet de cazare, dar la o cabană, preţul este de 933 de lei, pe când un apartament costă 716 lei, iar o cameră de hotel poate ajunge la 1.304 lei.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
unu
1 an în urmă

stati acasa, dragi turisti !
nu mai irositi bani in bv ! o mega teapa orice vacanta in brasov !

Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare