Expres

Brasovul va avea un Muzeu al Civilizatiei Urbane unic in tara

  • logomytex.png
 

Marinela DEBU

La Muzeul Casa Muresenilor se desfasoara in aceste zile a treisprezecea editie a sedintei de comunicari a Comisiei de Istorie a Oraselor din Romania (CIOR), institutie aflata in subordinea Academiei Romane. Sesiunea de comunicari din acest an are ca tema Civilizatia urbana in spatiul romanesc de cercetare, protectie, valorificare .
Alaturi de Academia Romana, coorganizatorii evenimentelor sunt muzeul gazda si Muzeul de Etnografie Brasov.
Timp de doua zile specialisti in domeniul istoriei, urbanisti, arhitecti si etnografi vor face o analiza a evolutiei arhitecturii oraselor si a impactului pe care l-a avut dezvoltarea urbana din perioada interbelica si comunista. In fiecare an Comisia de Istorie a Oraselor se intruneste intr-o alta localitate urbana. Anul acesta avem in program 26 de lucrari sustinute de membri ai comisiei sau din afara acesteia, dar si invitati din Republica Moldova si Serbia. Speram ca prin aceasta conferinta sa putem demonstra ca civilizatia urbana din spatiul romanesc a fost una cu caracter multietnic, indeosebi aici in Transilvania. Exista preocupari intense de protejare a acestei civilizatii si avem speranta ca Brasovul sa gazduiasca un muzeu al civilizatiei urbane, unic in tara , ne-a declarat Vasile Ciobanu, vicepresedinte al CIOR.
Tot cu ocazia intalnirii de la Brasov a avut loc aseara si Adunarea Generala a Membrilor Comisiei de Istorie a Oraselor.Articole asemănătoare

0 0 voturi
Article Rating
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comments
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button