Expres

Brașovul – sub cod galben până duminică

Brașovul – sub cod galben până duminică

Cei de la ANM au extins avertizarea de cod galben de precipitații sub formă de ploaie și ninsoare, viscol și intensificări ale vântului până duminică, la ora 10.00. Între zonele vizate se află și sud-vestul, și sud-estul județului Brașov.

Brașovul – sub cod galben până duminică

„În Dobrogea, Muntenia, Carpații Meridionali și local în Moldova, sud-estul Transilvaniei și în Carpații Orientali vor fi precipitații însemnate cantitativ. Se vor acumula în general 25-40 l/mp. În sud-estul Transilvaniei va ninge. În zonele joase de relief din Muntenia și Moldova, la început vor fi precipitații sub formă de lapoviță și ploaie. Apoi, treptat, vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă. În Dobrogea, pe parcursul zilei de vineri, vor fi mai ales ploi. În transformare din noaptea de vineri spre sâmbătă în lapoviță și ninsoare. În aceste zone, local și temporar, vor fi și intensificări ale vântului, cu viteze în general de 45-55 km/h, viscolind ninsoarea. În Carpații Meridionali și local în Carpații Orientali va continua să ningă, să se depună strat de zăpadă consistent. Vor mai fi intervale cu viscol (rafale de peste 50-70 km/h) și vizibilitate scăzută. Local și temporar vor mai fi ninsori în Oltenia și în restul Transilvaniei”, au detaliat meteorologii.

Cei de la ANM au emis, pentru județele Vrancea, Buzău și zona de munte a județelor Prahova, Dâmbovița și Argeș, un cod portocaliu de ninsori abundente și viscol. Acesta este valabil din această dimineață, până duminică, la ora 10.00.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button