Expres

Braşovul, în topul celor mai fericite orașe din lume

Braşovul, în topul celor mai fericite orașe din lume

Institute of Quality of Life a publicat top 250 al celor mai fericite orașe din lume în anul 2024, împărțite în trei categorii: aur, argint și bronz. România a intrat la categoria bronz cu orașele Cluj-Napoca și Brașov, pe locurile 195 și 220. Chișinăul se află pe locul 191.
Aceste rezultate reflectă investițiile și politicile locale menite să îmbunătățească calitatea vieții locuitorilor.
Clasamentul fericirii este realizat pe baza a cinci domenii esențiale: cetățenie, guvernare, mediu, economie și mobilitate. Aceste domenii au un impact direct asupra nivelului de fericire al locuitorilor, variind în funcție de nevoile specifice ale diverselor grupuri sociale, de la copii și studenți până la profesioniști și cetățeni vârstnici.

Nu este corect să se stabilească un singur oraș lider. Cel mai potrivit este să se înființeze un grup de orașe angajate în cultivarea și creșterea fericirii, în care educația, politicile favorabile incluziunii, economia, mobilitatea, protecția mediului, accesul la zone verzi sau inovarea nu sunt doar componente importante ale politicilor oficiale create, ci sunt, de asemenea, vizibile în soluțiile implementate, tangibile pentru locuitori și au un impact direct asupra calității vieții acestora”, precizează organizația.

Ținând cont de acești factori, orașele au primit un punctaj format din cinci componente. Primele 37 de orașe din clasament au fost trecute la categoria aur, cele situate pe locuri 38-100 au intrat la categoria argint, iar următoarele până la 250 la bronz.
Pe primele locuri ale clasamentului se află orașe din Danemarca, Elveția și Germania.
La nivel de țări, Finlanda rămâne lider în clasamentul celor mai fericite națiuni, urmată de Danemarca, Islanda și Suedia.

Pe primele zece poziții din top se află:

Braşovul | MyTex.ro
Braşovul, în topul celor mai fericite orașe din lume 10

Pe ultimul loc din top este plasat orașul Johannesburg (Africa de Sud).

Clasat pe locul 195, Cluj-Napoca a obținut un punctaj total de 1291,7, iar Brașov, aflat pe locul 220, are un punctaj de 1249,7.
Chișinău, capitala Republicii Moldova, este clasată pe locul 191, cu 1310,4.

Clasamentul complet aici.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button