Expres

Brașovul devine polul învățământului dual din România

Brașovul devine polul învățământului dual din România

La Braşov se desfășoară astăzi și mâine o conferinţă internaţională dedicată învăţământului dual din România, „EDU.DUAL – Strategii şi Parteneriate”.

Conferinţa se va desfăşura la Hotel Kronwell, iar scopul principal al acesteia este de a clarifica şi detalia noile schimbări din legislaţia care priveşte învăţământul dual, de a discuta oportunităţile de finanţare din acest domeniu şi, nu în ultimul rând, de a prezenta exemple de succes din ţările europene în care acest sistem de educaţie este foarte dezvoltat.

Conferinţa „EDU.DUAL – Strategii şi Parteneriate”

Conferinţa „EDU.DUAL – Strategii şi Parteneriate” este organizată de Primăria Municipiului Braşov, Inspectoratul Şcolar Judeţean Braşov şi Universitatea de Ştiinţe Aplicate şi Arte din Lucerna (HSLU), şi se desfăşoară sub patronajul Ambasadei Elveţiei la Bucureşti.

Printre cei care vor lua cuvântul la acest eveniment se numără Excelenţa Sa Arthur Mattli – ambasadorul Elveţiei în România, Excelenţa Sa Dr. Peer Gebauer – ambasadorul Germaniei în România, dar şi Michael Derrer – profesor la Universitatea de Ştiinţe Aplicate şi Arte din Lucerna (HSLU).

Conform primarului Allen Coliban, conferința va oferi răspunsuri întrebărilor legate de provocările și oportunitățile pe care învățământul dual le are în România.

Brașovul devine polul învățământului dual din România.

Având în vedere și experiența pe care Brașovul o are ca exemplu de bună practică la nivel național în domeniu, am gândit această conferință astfel încât să putem răspunde la toate întrebările legate de provocările și oportunitățile pe care învățământul dual le are în perioada următoare, fie că vorbim de schimbările legislative și extinderea acestui sistem la nivel universitar, fie că vorbim despre formarea consorțiilor pentru dezvoltarea învățământului dual sau de construirea de campusuri educaționale”, a declarat primarul Allen Coliban.

I-am invitat la Brașov pe toți cei implicați în dezvoltarea acestui sistem de învățământ, pe cei care pot să răspundă întrebărilor legate de ultimele modificări legislative și de oportunitățile de finanțare, dar și pe cei care au experiența necesară pentru a ne ajuta să luăm cele mai bune decizii în ceea ce privește educația în acest sistem, iar aici mă refer la partenerii noștri din Elveția, Germania și Austria”, a precizat primarul Allen Coliban.

60% în judeţul Braşov

Conform inspectorului şcolar general al Judeţului Braşov, Ovidiu Tripşa, în ultimii ani s-a înregistrat o creştere a ofertei educaţionale pentru învăţământul dual.

Astfel, dacă în anul şcolar 2017-2018, la nivelul judeţului erau 48 de clase, dintre care 21 în sistem dual, în anul şcolar 2022-2023 sunt 58 de clase, dintre care 32 pentru învăţământul dual.

În procente, ponderea învăţământului profesional şi tehnic a crescut de la 53,4% în anul şcolar 2017-2018, la 59% în anul şcolar curent.  
Reamintim că în Braşov, în anul 2012 a fost înfiinţată Şcoala Profesională Germană Kronstadt, care a reprezentat ulterior un model preluat la nivel naţional în ceea ce priveşte învăţământul dual.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Barbu Gh.
1 an în urmă

Scîrboasă mai este noua limbă de lemn. „Învățământ dual”…? Adică înveți cu două capete? Învățarea-i învățare și basta, ce atâta „dual”, „terțiar”….

Back to top button