Expres

Brașovul, cele mai multe finaliste în competiția Destinația Anului / Poftiți la vot

Brașovul, cele mai multe finaliste în competiția Destinația Anului / Poftiți la vot

A început votul publicului în competiția Destinația Anului 2024, cel mai important proiect de promovare a turismului intern românesc. În perioada 15 aprilie – 8 mai, românii pot să voteze și să-și susțină destinațiile preferate pe www.destinatiaanului.ro. Dacă în 2023 competiția a consemnat aproximativ 300.000 de voturi din partea publicului, anul acesta se așteaptă peste 500.000 de voturi.
Ediția 2024 a competiției a înregistrat un număr record de înscrieri: 300 de destinații turistice, de trei ori mai multe decât în 2023, și un număr dublu de finaliști față de ediția anterioară: 129. Bogăția ofertei turistice a României, dar și popularitatea competiției este dovedită de faptul că 35 dintre cele 41 de județe, plus Municipiul București, au înscris cel puțin o destinație anul acesta. 
Județul Brașov conduce cu 19 destinații în lista finalistelor, urmat de județele Sibiu și Suceava, cu câte șapte, și de județul Prahova, cu șase finaliste.
În 2024, în premieră, competiția s-a extins și în Republica Moldova, astfel încât lista de finaliste numără și șapte destinații de peste Prut, care concurează alături de cele din România și pot fi votate atât de publicul din România, cât și de cel din Basarabia.

Brașovul, cele mai multe finaliste în competiția Destinația Anului

Finalistele din județul Brașov în categoriile deschise publicului sunt următoarele:
Orașe care inspiră: Brașov (câștigător, în 2023)
Stațiuni turistice: Bran și Predeal
Sat de poveste: Fundata, Sâmbăta de Sus și Vama Buzăului
Parcuri de distracție și aventură: Dino Parc Râșnov (câștigătoare, anul trecut), Valea cu Povești Bran
Atracții cultural-educative, Castelul Bran
Cazări epice – resorturi: Teleferic Grand Hotel, Ana Hotels Poiana Brașov, Club Vila Bran
Cazări epice – boutique – Bransilvania Chalet (Comuna Bran) și Ohana Boutique Hotel (Vistisoara, comuna Viştea)
Experiențe gastronomice: Gastro Local Mihaela Bilboacă Vama Buzăului, Mama Cozonacilor Bran, Gastro Local Alina Tonie Vama Buzăului
Regiuni eco-turistice – Colinele Transilvaniei (care include şi zone din judeţul Braşov)
Wellness – Akasha Wellness Retreat (sat Peştera, comuna Moieciu)

Alegerea câștigătoarelor

„Avem foarte multe destinații extraordinar de frumoase, fie că sunt localități sau regiuni întregi, fie că sunt atracții turistice. Cele mai frumoase merită cunoscute, astfel încât să beneficieze de pe urma eforturilor lor și să fie un exemplu și pentru altele. Acum așteptăm cât mai mulți români să răspundă la întrebarea „Luând în calcul tot ce știți sau ați auzit despre aceste destinații, care dintre ele merită în acest an cel mai mult titlul «Destinația Anului»?”, declară Mihai Bârsan, inițiatorul competiției Destinația Anului.

Destinațiile câștigătoare vor fi alese pe baza punctajului calculat pe trei paliere: votul publicului pe platforma www.destinatiaanului.ro, votul juriului și pe baza rezultatelor cercetării Destinații Vizionare.
La categoria Cea mai bună promovare, câștigătoarele vor fi alese exclusiv prin decizia juriului care în această etapă este format din peste 200 de membri.
Câștigătoarele competiției de anul acesta vor fi anunțate pe 21 mai, pe scena Ateneului Român.

Articole asemănătoare

Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare