Expres

Brașovul a publicat deja ierarhia absolvenților de-a VIII-a / Criteriile de departajare pentru liceu

Brașovul a publicat deja ierarhia absolvenților de-a VIII-a. După haosul creat aseară de Ministerul Educației (detalii aici), oficialii anunțaseră că ierarhia va fi disponibilă pe site-ul dedicat admiterii în liceu, astăzi, la ora 18. Dar Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) Brașov a publicat deja, pe site-ul propriu de web, ierarhia candidaților pentru admiterea în clasa a IX-a, în școlar 2023-2024.
Documentul îl regăsiți la finalul articolului.
Potrivit datelor oferite de purtătorul de cuvânt al IȘJ Brașov, Valentin Bucur, 4.422 de absolvenți ai clasei a VIII-a pot participa la admiterea în clasa a IX-a de liceu.
Oferta educațională pentru anul următor, pentru clasa a IX-a, cuprinde 210 clase cu 5.328 de locuri la toate cele trei niveluri de învățământ: liceal (zi, seral și frecvență redusă), profesional și dual. Pentru învățământul liceal de zi, oferta educațională pentru județul Brașov cuprinde 128 de clase cu 3.334 de locuri.
Brașovul a publicat deja ierarhia absolvenților de-a VIII-a. Anul acesta, media de admitere, pe baza căreia se realizează înscrierea în clasa a IX-a de liceu a absolvenților învățământului gimnazial o reprezintă media generală la evaluarea națională susținută de absolvenții clasei a VIII-a, calculată ca medie aritmetică, cu două zecimale, fără rotunjire, a notelor obținute la probele incluse în Evaluarea Națională.
Ierarhia a fost stabilită în conformitate cu legislația specifică, ordonând descrescător candidații după următoarele criterii:

  1. Media obținută la Evaluarea Națională;
  2. Nota obținută la proba de limba și literatura română din cadrul evaluării naționale;
  3. Nota obținută la proba de matematică din cadrul evaluării naționale;
  4. Media generală de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a.
    În cazul în care la o unitate de învățământ, pe ultimul loc, există candidați cu opțiunea exprimată pentru acea unitate școlară și care au mediile de admitere, precum și toate mediile menționate mai sus egale, atunci toți acești candidați sunt declarați admiși la opțiunea solicitată.

De mâine se face completarea fișelor de înscriere

Brașovul a publicat deja ierarhia absolvenților de-a VIII-a.Aflarea poziției în ierahie îi ajută pe absolvenții de gimnaziu și pe părinții lor să calculeze șansele de a intra la liceul și specializarea dorite. Însă, ab solvenţii trebuie să fie foarte atenţi şi să completeze cât mai multe opţiuni pe fişă, pentru a fi siguri că vor fi repartizaţi. Au fost ani în care candidaţi cu medii peste 8 nu au fost repartizaţi pentru că au completat puţine opţiuni în fişă în raport cu poziția în ierarhia județeană.

Citiți mai multe aici:

Formula succesului la admiterea în liceu

În perioadele 6-7, 10 – 17 iulie 2023 părinții și candidații sunt așteptați de către diriginți, la unitățile școlare la care au absolvit clasa a VIII-a, pentru completarea opțiunilor în fișele de înscriere, în ședințe de informare anunțate în prealabil. În cadrul acestor întâlniri, diriginții vor consilia părinții și absolvenții, oferindu-le acestora toate informațiile și indicațiile necesare completării fișelor de înscriere în mod corect și riguros, în concordanță cu mediile de admitere și opțiunile acestora.
Rezultatele repartizării vor fi publicate de Ministerul Educației în 19 iulie.
În perioada 20-25 iulie, candidații vor depune dosarele, confirmând în acest fel înscrierea, la unitățile școlare la care au fost declarați admiși.
În perioada 26-28 iulie comisia de admitere județeană de admitere rezolvă situațiile speciale apărute după etapa de repartizare computerizată.

Ierarhia județeană pentru admiterea în clasa a IX-a, an școlar 2023/2024, județul Brașov


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
5 luni în urmă

[…] Brașovul a publicat deja ierarhia absolvenților de-a VIII-a / Criteriile de departajare pentru lic… […]

Back to top button