Expres

Brașovenii, invitați să aleagă măcar azi RATBV

Brașovenii, invitați să aleagă măcar azi RATBV. Primăria Braşov a postat, luni după-amiază, pe pagina oficială de Facebook un avertisment cu privire la faptul că este anunțat „Cod portocaliu” pentru azi, 4 aprilie, în intervalul orar 2.00 -22.00, când va ninge abundent (30 – 50 l/mp) şi se va depune strat de zăpadă consistent.
În acest context, brașovenilor care sunt șoferi li se reamintește că autoturismele trebuie să aibă anvelope de iarnă și să fie curățate înainte de a ieși în trafic, pentru vizibilitate optimă.

„Având în vedere avertizarea de Cod Portocaliu a Administrației Naționale de Metrologie pentru data de 4 aprilie, în intervalul orar 2:00 -22.00, când va ninge abundent (30 – 50 l/mp) și se va depune strat de zăpadă consistent, le reamintim brașovenilor că în sezonul rece autoturismele trebuie să fie echipate cu cauciucuri de iarnă, iar înainte de a porni la drum mașinile trebuie curățate, pentru a avea o vizibilitate optimă”, se arată în postare.

Brașovenii, invitați să aleagă măcar azi RATBV. În mod voalat, municipalitatea sugerează că ar fi bine ca brașovenii să lase, măcar astăzi, mașinile personale acasă, pentru a evita blocajele ce pot apărea din cauza zăpezii. Alternativa propusă e transportul în comun, care e asigurat de RATBV.


„În același timp, îi invităm pe brașoveni să utilizeze mijloacele de transport în comun în locul autoturismelor proprii, acestea asigurând condiții optime de confort, viteză și siguranță”.

Primăria Brașov

Cum au reacționat șoferii

Postarea a stârnit comentarii diverse, dar mai mult contra. Mulți brașoveni sunt convinși că orașul va fi oricum paralizat de la primele ore și cred că îndemnul vine din cauză că Primăria nu ar mai avea contract pentru deszăpezire. De fapt, contractul este valabil până în 30 aprilie sau până la epuizarea fondurilor, ceea ce nu a fost cazul în acest sezon rece.
Unii amintesc faptul că au fost montate deja limitatoarele de viteză, ceea ce va îngreuna acțiunea de curățare a carosabilului.

„Este bine că ați montat deja limitatoarele de viteză. Oricum știm sigur că orașul va fi paralizat la primele ore. V-ați grăbit ca fata mică, la măritat.
Mulțumim!”

„Să scoateți și utilaje de deszapezire, dacă doriți!”.

„Probabil s-a terminat contractul de deszăpezire și au zis sa anunțe «proștii» sa lase mașinile acasă, decât să mai plătească o zi deszăpezirea”.

„Ce să înțelegem din postarea asta? Că nu mai exista contract de deszăpezire și mâine e care pe care?”.

„Voi să scoateți utilajele, că iarna asta ați șomat. Iar cu transportul în comun, să meargă Coliban, să simtă și el mirosurile… Numai de dat sfaturi. Să vă faceți treaba!”

Alții spun că RATBV nu e o alternativă din cauza costului majorat al unui bilet, a faptului că nu sunt respectate graficele de circulație și a condițiilor de călătorie nu chiar plăcute.

„Dacă ar fi și mijloace de transport în comun care să vină la timp și fără să sară curse ar fi bine. Din păcate…”.

„Ce siguranță? Urcă toți amețiții și îmi spuneți că e siguranță?”.

„Mijloacele de transport în comun au devenit prea scumpe și circulă rar, acum e mai avantajoasă mașina”.

„Și stai în stație să degeri până vine unul din aceste «minunate» și super confortabile autobuze, că orarul lor nu prea e respectat la orele de vârf și apoi stai ca sardelele. Sau când vin apoi câte 4 unul după altul. Sau când dai peste un șofer care a condus numai camioane de marfă”.

Cu 8 lei dus-întors biletul (1l de motorină) merg în principalele puncte din Brașov (pt o familie e 16+ lei dus-întors, deci acoperă și parcarea). Și e mai comod și nu stau în frig în stații”.

„Da, acum că s-a scumpit biletul de autobuz, să folosim, că au pagube ăștia de la RATBV. Tot mașina e mai comodă și mai ieftină în oraș”.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button