Brașovenii, invitați la… vot
De astăzi, 3 ianuarie și până pe 1 februarie, brașovenii pot vota proiectele care să fie implementate în cadrul programului de bugetare participativă. Brașovenii pot alege pe platforma dedicată acestui program, https://primariabrasovenilor.ro/, existând 16 proiecte eligibile.
Ei vor putea vota câte un proiect pentru fiecare domeniu în parte, respectiv pentru „Orașul mobil”, „Orașul verde”, „Orașul comunităților” și „Orașul relaxat”. Lista proiectelor care vor fi implementate se va stabili în funcție de numărul de voturi.
Primul proiect din fiecare domeniu (în funcție de numărul de voturi) va fi selectat automat, iar celelalte proiecte vor fi ierarhizate în funcție de numărul de voturi, indiferent de domeniul din care fac parte, în limita bugetului rămas disponibil.
„Bugetarea participativă este unul dintre cele mai importante instrumente pe care cetățenii le au la dispoziție pentru a se implica, direct, în administrarea orașului, iar această implicare se derulează pe parcursul a două etape. Prima a fost cea prin care brașovenii au putut depune propunerile pentru proiectele de investiții pe care noi, Municipalitatea, ar trebui să le implementăm în acest an. De astăzi, timp de o lună, trecem la cea de a doua etapă, cea de vot și de aceea îi invit pe toți brașovenii să se implice și să aleagă proiectele pe care Municipalitatea le va implementa în acest an. Cele mai multe proiecte sunt la categoria Orașul comunităților, iar acest fapt cred că spune foarte multe despre nevoia noastră, a brașovenilor, de a crea acele proiecte care au ca efect dezvoltarea legăturilor sociale dintre noi. Pe locul doi, ca număr de proiecte, este categoria Orașul Verde, care este, de asemenea, un mesaj puternic al cetățenilor cu privire la nevoia de a crește calitatea vieții în orașul nostru, transformându-l într-unul prietenos cu mediu. În funcție de votul vostru, din fiecare domeniu va fi implementat proiectul cu cele mai multe voturi, iar dacă bugetul ne va permite, vom implementa și proiectele de pe locul 2. În același timp, multe dintre proiectele care nu au ajuns în această etapă sau care nu vor primi finanțare prin acest program, reprezintă pentru noi, administrația locală puncte de plecare în dezvoltarea orașului, astfel că cel puțin o parte dintre ele se vor regăsi în lista nostră de investiții”, a precizat primarul Allen Coliban.
Programul de bugetare participativă nu este un program de acordare a unor finanțări nerambursabile, cum este cazul proiectelor culturale sau sportive, ci este un program prin care Municipalitatea implementează propunerile venite și votate de cetățeni.
Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.