Expres

Brașovenii, consultați cu privire la amenajarea parcului pe fosta platformă IUS

Primăria Brașov organizează o nouă consultare publică a locuitorilor pe teme de interes pentru comunitate, de această dată subiectul fiind amenajarea parcului de pe fosta platformă industrială Lubrifin – IUS – Lemexim, între străzile Hărmanului – Brândușelor -Toamnei. Conform proiectului propus, pe o suprafață de 91.987 de m.p., primăria vrea să amenajeze cel mai mare parc al Brașovului, cu facilități de relaxare și practicare a sportului în aer liber. Brașovenii sunt invitați la consultarea publică marți, 12 martie, ora 16:00, în sala de ședinte a Consiliului Local sau on-line, pe platforma Zoom.

„Unul dintre obiectivele noastre principale este să le oferim brașovenilor zone de relaxare, cu spații verzi întinse, mulți copaci, facilități de agrement. Avem proiecte în mai multe zone, în Bartolomeu, Tractorul, la Cetățuie, dar cel mai mare este cel de pe fosta platformă Lubrifin – IUS. Este unul dintre cele mai importante proiecte de regenerare urbană publică, alături de cel de pe platforma Rulmentul. Studiul de fezabilitate e pregătit pentru a fi recepționat, cuprinzând propunerea de amenajare a parcului, cu zone de relaxare, zone de petrecere a timpului liber și evenimente, dar și zone pentru practicarea sportului. Pentru că este un proiect al întregii comunități vrem să ascultăm și părerea brașovenilor, de aceea vă aștept marți, 12 martie, ora 16.00, să vă spuneți punctul de vedere cu privire la acest proiect, fie în sala de consiliu, fie pe Zoom”, a declarat primarul Allen Coliban.

Conform proiectului Studiului de fezabilitate, spațiul parcului a fost împărțit în mai multe zone:

– Un nucleu central, cu zonă de întâlnire și odihnă, un amfiteatru, care va permite și organizarea de evenimente, un turn de observație, cu platformă de observare (birdwatch), un mic lac și o zonă pentru Yoga;

– Parcul va mai cuprinde mai multe terenuri de sport, un skatepark, o zonă pentru practicarea parkour-ului, o zonă de fitness pentru seniori, loc de joacă pentru copii și o roată panoramică.

– Brașovenii se vor mai putea bucura de o grădină cu flori, o zonă cu hamace, iar câinii se vor putea plimba în cele 3 zone dedicate, amenajate în funcție de talia patrupedelor.

Amenajarea parcului are la bază un studiu de oportunitate, aprobat de Consiliul Local, care stabilește inclusiv care sunt „zonele roșii”, adică cele cu o densitate foarte mare de populație și care nu dispun de astfel de zone de recreere. Fosta platformă industrială de pe strada Hărmanului ar asigura un spațiu de agrement pentru plimbări, liniște, aer curat pentru brașovenii din mai multe cartiere: Astra, Scriitorilor, Centrul Civic, Florilor, Craiter.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button