Expres

BRAȘOVENII, chestionați cu privire la… locurile de parcare (și cu plată)

 

Primăria Brașov, în parteneriat cu Asociația Metropolitană Pentru Dezvoltarea Durabilă a Transportului Public (AMDDTP), derulează în această perioadă un studiu privind parcările și percepția brașovenilor asupra acestui serviciu public.

Astfel, AMDDTPBv a lansat astăzi un chestionar, care poate fi completat până în data de 6 decembrie.

Brașovenii sunt invitați să răspundă la întrebări privind motivul utilizării autoturismului propriu în defavoarea transportului în comun, unde parchează, dacă locurile de parcare publice sunt prea multe sau prea puține sau care este modalitatea de plată preferată.

AMDDTPBv a încheiat la finalul lunii octombrie 2021 un contract de prestări servicii cu SC Vegacomp Consulting SRL, care vizează elaborarea unui studiu privind politica de parcare în Municipiul Brașov, prin care se vor identifica principalele soluții, măsuri și proiecte care pot asigura o bună gestiune a stocului existent de parcări, alături de pregătirea și furnizarea de date și informații în vederea actualizării PMUD Brașov.
În cadrul acestui contract, contractorul va trebui să livreze autorități de transport o serie de studii și planuri, cum ar fi: un raport de analiză a situației existente (inclusiv diagnostic sintetic); baza de date GIS actualizată cu stocul de parcări (public/privat) și terenuri cu potențial de amenajare parcări (la sol sau multietajate – sub/supraterane); un audit al măsurilor de management al parcării; un plan de acțiune cu proiecte/măsuri/reguli, buget, surse de finanțare și etapizare; proiecte detaliate pentru PMUD 2021-2027; hartă/plan cu locații pentru posibile parcări multietajate; hartă cu rețeaua propusă de parcări de transfer (park&ride / park&walk)”, se arată într-un comunicat remis de Primăria Brașov.

Valoarea contractului este de 105.000,00 lei (TVA inclus), iar contractul a fost încheiat pe o perioadă de 60 zile, cu începere de la data semnării, dar se poate prelungi cu acordul ambelor părți. 

Articole asemănătoare

Amintim că, Municipalitatea se „duelează” în intanță cu P&P, firma lăsată de fostul primar să se ocupe de locurile de parcare cu plată din oraș. Scopul Municipalității este de a rezilia contractul.

Chestionarul – AICI.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.


Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button