Expres

Brașoveanul Țiriac – informator al Securității (foto document)

Brașoveanul Ion Țiriac – informator al Securității

Redacția Solid News a intrat în posesia unui document olograf, care atestă că omul de afaceri Ion Țiriac a devenit informator al Securității în 1963.

Iată textul angajamentului scris și semnat de către Ion Țiriac, fostul mare tenisman născut în Brașov:

„Subsemnatul Țiriac Ion născut la 9 mai 1939, în Brașov, fiul lui Ion și al Ecaterinei, cu domiciliul în București, Str. Doamnei nr. 5, față de organele de securitate îmi iau următorul angajament:

Să ajut aceste organe în mod benevol, conștient fiind de faptul că îmi ajut patria cu anumite date ce interesează securitatea statului cu ocazia deplasărilor pe care le fac în străinătate.

Deasemeni consimt să păstrez cu strictețe acest secret, conștient fiind de faptul că divulgarea lui constituie secret de stat și se pedepsește de legile RPR.

Nu voi discuta acest lucru cu nimeni, inclusiv rude apropiate sau depărtate.

Notele pe care le voi da le voi semna cu numele de Titi Ionescu”.

Brașoveanul Țiriac – informator al Securității


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.


Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
9 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Raoke
25 zile în urmă

Da, se stia de mult. Ca si betivul de beshinescu, catarama, voiculescu, organu, iliciu, petrica si multi, extraordinar de multi altii. Doar nu va inchipuiti ca unul fara scoala si fara nici mult prea mult talent se putea imbogati in… Citeşte mai mult »

Willy
Răspunde la  Raoke
25 zile în urmă

Prostule, in anii ’90 cu 2 milioane de marci cumparai tot Brasovul. Ce stii, tu… Tu in anii ’90 ce faceai, umblai sa iti dai carnetul de activist la inramat sau ce? Vindeai maculatura “Omagiu”?

Raoke
Răspunde la  Willy
24 zile în urmă

Pe ma-ta o cumpara. Ca era aproape gratis, betiva si ordinara fiind. Aia care te-a slobozit in carciuma, dupa cum ne-ai destainuit tu.

Willy
25 zile în urmă

Latraul putinist oare cum se semna?
#hehehe

Raoke
Răspunde la  Willy
24 zile în urmă

Hastagule, ce repede sari in apararea alor tai. Vad ca ti-ai pastrat numele ”conspirativ”, tu fiind un soldogot nespalat de-al lui scripca.

Raoke
24 zile în urmă

No, ati avut ocazia sa cititi comentariile unui sclavete, ale unui tarator si turnator la Secu. Ca numai astia sunt in stare sa ia apararea celor mai scarbavnice lighioane ce colcaie in societate: turnatorii. Si se mai si ”semneaza”, folosind… Citeşte mai mult »

Willy
24 zile în urmă

S-a enervat rau activistul sifonar reconvertit in latrau putinist. Cine s-a rusinat cu numele conspirativ barbughe si se semneaza mai nou raoghey?

20 zile în urmă

[…] după apariția angajamentului de colaborare cu SecuritateaIon Ţiriac (83 de ani) a comentat angajamentul de colaborator al Securităţii semnat în perioada în care era jucător de tenis, care a fost publicat zilele trecute în […]

18 zile în urmă

[…] de afaceri Ion Țiriac are de gând să construiască un patinoar la Brașov. Pe modelul celui de la Otopeni. În acest […]

Back to top button