Expres

Brașoveanul Marian Olaianos, concediat de TVR

Brașoveanul Marian Olaianos, concediat de TVR. Postul public de televiziune a anunțat joi, că a decis încheierea colaborării cu Marian Olaianos, ca urmare a unui raport al comisiei de cercetare disciplinară. În octombrie 2022, jurnalista TVR Nadine Vlădescu a sesizat conducerea instituției, acuzând că a fost agresată fizic și verbal de către colegul ei, caz dezvăluit de Gazeta Sporturilor.

„Joi, 9 martie, reprezentanții SRTv i-au înmânat lui Marian Olaianos decizia de sancționare cu desfacerea disciplinară a contractului de muncă”, a transmis postul public.

Brașoveanul Marian Olaianos, concediat de TVR. După ce Nadine Vlădescu, jurnalistă la secția Cultură a TVR, l-a acuzat, în octombrie 2022, pe comentatorul sportiv Marian Olaianos că a lovit-o și i-a adresat injurii, președintele instituției, Dan Turturică, a solicitat o anchetă internă.
Raportul comisiei de cercetare disciplinară a fost înaintat Preşedintelui –Director General, în data de 1 februarie 2023, cu propunerea de sancționare a lui Marian Olaianos prin desfacerea disciplinară a contractului individual de muncă.

Având în vedere faptul că, în perioada 19 decembrie 2022 – 8 martie 2023, Marian Olaianos s-a aflat în concediu de odihnă și medical, jurnalistul a primit decizia joi, 9 martie, când a revenit la serviciu.

Exclus din echipa trimisă la CM de fotbal din Qatar

Decizia de a-l concedia pe Olaianos, precizează TVR, are la bază certificatul medico-legal emis de IML, alte examinări medicale efectuate după actele de violență suferite de Nadine Vlădescu, înregistrări video care surprind cu claritate momentele, audieri ale martorilor, precum și alte înscrisuri relevante „care certifică abaterile disciplinare grave ale lui Marian Olaianos”, se arată în comunicatul TVR. Totodată, în cadrul audierii din data de 9 decembrie 2022, Marian Olaianos a declarat în fața comisiei următoarele: „aflându-mă într-o stare de maximă tensiune emoțională, în încercarea de a mă apăra am impins-o pe Nadine la perete, apucând-o de zona gâtului”.

Brașoveanul Marian Olaianos, concediat de TVR. Anterior hotărârii de a-l concedia, conducerea TVR l-a exclus pe Olaianos din echipa trimisă la Campionatul Mondial de fotbal din Qatar. Cazul a fost făcut public de către Gazeta Sporturilor. Olaianos a negat atunci acuzațiile. „Tot ce am făcut a fost să mă apăr”, declara jurnalistul, în noiembrie 2022, pentru Gazeta Sporturilor. „Nu am bătut-o și nu am lovit-o. Pur și simplu, i-am pus mâna în piept și am împins-o din calea mea”, a descris el evenimentul.

Olaianos acuză hărțuirea sexuală

Brașoveanul Marian Olaianos, concediat de TVR. Pe 14 noiembrie, comentatorul sportiv a depus la Secția de Poliție nr. 1 București o plângere penală împotriva Nadinei Vlădescu pentru hărțuire și hărțuire sexuală. Conform documentului, Olaianos susține că abuzurile au avut loc în lunile septembrie și octombrie 2022, când colega sa i-ar fi făcut avansuri sexuale. Jurnalistul a spus că insistențele colegei sale au devenit atât de intense încât a simțit că i se pun în pericol familia, cariera și reputația profesională. El reclamă în plângere că Nadine Vlădescu îl urmărea zilnic la locul de muncă – prin curtea instituției, pe holuri și în birouri – și îi scria zilnic sute de mesaje pe WhatsApp. În conversațiile online, atașate plângerii și consultate de Gazetă, Nadine Vlădescu îi cerea bărbatului, explicit și în repetate rânduri, să accepte să întrețină raporturi sexuale.
Tot Gazeta Sporturilor scria că Nadine Vlădescu a mai fost acuzată, în 2020, de hărțuire de un fost partener de viață. La rândul ei, jurnalista a negat acuzațiile ce i-au fost aduse.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Citeşte şi...
Close
Back to top button