Expres

BRAȘOVEAN decorat cu Ordinul Meritul Cultural

 

Președintele României, Klaus Iohannis, a acordat distincții unor personalităţi din domeniul culturii, ceremonia de decorare având loc cu prilejul Zilei Culturii Naţionale, în Sala Unirii, de la Palatul Cotroceni. Printre cei decorați se află prorectorul pentru cercetare ştiinţifică la Academia Forţelor Aeriene „Henri Coandă” şi preşedinte al Uniunii Scriitorilor – filiala Braşov, Adrian Lesenciuc, care a primit Medalia Ordinului „Meritul Cultural” Clasa a III-a, „în semn de apreciere pentru talentul, dăruirea şi profesionalismul de care a dat dovadă de-a lungul activităţii”.
Decretul prezidențial datează din luna martie a anului trecut, fiind conferit de Ziua poeziei, dar festivitatea de înmânare a avut loc zilele trecute. Nu este prima distincţie de acest gen pe care a primit-o ofiţerul şi scriitorul braşovean din partea vreunui preşedinte al României. În urmă cu 15 ani a primit „Meritul pentru învăţământ”, clasa a III-a, din partea preşedintelui Ion Iliescu.

Adrian Lesenciuc este poet, prozator, critic literar, preşedinte al Uniunii Scriitorilor din România, filiala Braşov, precum şi prorector al Academiei Forţelor Aeriene din Braşov.

 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button