Expres

BRAȘOV. Zombie și Dracula revin la fel de horror pe străzile orașului

 

Cea de-a șaptea ediție a festivalului dedicat filmelor horror și fantasy, Dracula Film Festival, va avea loc în perioada 16 – 20 octombrie, la Brașov.

În afara competiție de lungmetraj, vor fi proiectate mai multe filme în avanpremieră națională dar și în premieră la Brașov. Printre aceste filme, menționăm Zombieland: Rundă Dublă, Familia Adams (SUA, 2019, 3D), The Lighthouse, The Dead Don’t Die, Maleficent: Suverana Răului. Proiecțiile vor avea loc la Centrul Cultural Reduta și la Cinema One din Brașov.

Festivalul are 3 secțiuni competiționale: de lungmetraj internațional, de scurtmetraj internațional și românesc, de scurtmetraje realizate cu telefonul mobil, Dracula Digital.

Pentru competiția de lungmetraj internațional Dracula Film Festival au fost înscrise 306 filme, din care au fost selectate cinci filme care vor concura pentru marele premiul „Dracula Trophy 2019”. Proiecțiile vor avea loc la Centrul Cultural Reduta, în data de 17 și 18 octombrie, iar intrarea este gratuită

Pentru competiția de scurtmetraj internațional și scurtmetraj românesc au fost înscrise 2.624 de filme, dintre care au fost alese pentru concurs 28 de filme (cinci românești) care vor concura pentru premiul „Little Dracula” respectiv „Vladutz”.

Filmele de scurtmetraj vor rula la Cinemateca Patria și Visssual, în perioada 17-18 octombrie, cu intrarea gratuită.

Dracula Digital are scopul de a promova educaţia cinematografică în rândul tinerilor, de a le oferi tinerilor din toată ţara șansa de a se apropia de lumea filmului şi de a descoperi şi cultiva noi talente în cinematografia din România. Acest atelier se adresează tinerilor cu vârste cuprinse între 16 şi 29 ani, din toată ţara, pasionaţi de film și fotografie.

Pe site-ul www.draculadigital.ro s-au înscris 15 de echipe, dintre care 6 vor fi selecționate pentru finala de la Brașov. Echipele selecționate trebuie să realizeze un film de scurtmetraj, de maxim 3 minute, filmat la Brașov, în perioada festivalului. Premiul oferit echipei câștigătoare este în valoare de 500 euro.

O serie de evenimente speciale au loc în cadrul Dracula Film Festival, evenimente care completează cele patru secțiuni competiționale. Cineastul şi producătorul Lamberto Bava, o legendă a cinematografiei horror contemporane, este invitatul special al ediţiei, care va primi, cu titlu onorific, ordinul „Cavaler Dracula”. Un al eveniment special este Ziua Ion Popescu-Gopo care are loc sâmbătă, 19 octombrie, la Cinemateca Patria din Brașov, iar intrarea este liberă. Amintim că în acest an se împlinesc 30 de ani de la moartea marelui cineast român, Ion Popescu-Gopo. 

Parada Zombie (Zombie Walk) va aduce în centrul Brașovului „morții vii” care vor mărșălui pe principalele străzi pietonale din oraș. Vineri seara, pe 18 octombrie, pregătiți-vă să fiți asaltați de oameni induși în stări catatonice, asemănătoare morții. Oameni ce vin, la strigătul lui Dracula, din mijlocul pământului. Cine va îndrăzni oare să se alăture paradei Zombie Walk? Pentru buna desfășurare a evenimentului, Raluca Brescan, make-up artist profesionist, va pregăti hoardele de zombie care vor mărșălui prin centrul Brașovului.

Dracula Film Festival este un proiect al Asociației Culturale Fanzin, realizat cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei, și cofinanțat de Consiliul Județean Brașov.

Mai multe detalii despre program aflați pe www.draculafilm.ro


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare