Expres

BRAȘOV. Ziua Universităţii „Transilvania”

  • aula-universitatii.jpg
 

1 martie este, pentru comunitatea academică braşoveană, Ziua Universităţii Transilvania, iar cele 18 facultăţi au pregătit zeci de evenimente culturale sau ştiinţifice. Este al 10-lea an consecutiv în care este marcată oficial Ziua Universităţii şi, cum suntem încă în pandemie şi sunt încă restricţii, o parte dintre acestea vor avea loc online.

Manifestările au început de vineri, 25 februarie, şi se vor desfăşura timp de o săptămână. Vor avea loc workshop-uri, concursuri şi expoziţii în toate cele 18 facultăţi ale Universităţii Transilvania din Braşov, la institutul universităţii, Mediatecă sau Aulă.

Astfel, la institutul de cercetare-dezvoltare al universităţii, studenţii vor face o scurtă incursiune în istoria motoarelor româneşti sau vor putea participa la testări de impact realizate în cadrul laboratoarelor de autovehicule rutiere. Tot la Institut vor avea loc workshop-uri de robotică şi realitate virtuală, dar şi de sudură în mediul virtual. Totodată, cu ocazia zilei universităţii, vor avea loc mai multe întâlniri între studenţi şi angajatori de top din Braşov ori cu Alumni de succes.

La evenimente sunt aşteptaţi să participe studenţi şi profesori ai universităţii, dar şi persoane interesate de manifestările organizate în această perioadă. Devenit deja tradiţie, ziua de 1 martie se va încheia cu un concert organizat de Centrul Muzical al Universităţii – „Power vibes”, dar care de această dată se va difuza online pe canalele Universităţii.

Universitatea Transilvania din Braşov este în prezent cea mai mare universitate din centrul ţării, cu 101 programe de studii de licenţă, 79 de programe de studii de masterat (750 IF şi 4 IFR) şi 18 domenii de doctorat (IF şi FR). Sunt peste 20.000 de studenţi care urmează cursurile la Universitatea Transilvania.

Articole asemănătoare

 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads


Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button