Expres

BRAȘOV. Weekend dedicat lui Darwin, la Zoo

 

Împlinirea a 207 ani de la nașterea biologului Charles Dawin (12 februarie 1809) și a 157 de ani de la publicarea cărții „Originea speciilor” prilejuiesc organizarea evenimentului „Darwin Weekend la Zoo Brașov”, în perioada 12-14 februarie, între orele 10.00-17.00. Proiectul are ca scop principal educarea în spirit științific al vizitatorilor Grădinii Zoologice, cu accent pe ideile de bază ale biologiei, respectiv selecția naturală rezumată de Charles Darwin sub forma teoriei științifice a evoluției. Pe parcursul celor trei zile vor avea loc conferințe, dezbateri, expoziții de carte, prezentări, însoțite de explicații și răspunsuri la întrebări.

Prezentarea personalității lui Charles Darwin și a teoriei evoluției prin selecție naturală, originea speciilor și originea omului ca specie biologică, principiile de bază ale biologiei evoluționiste precum și informațiile ce completează această teorie ce au apărut după publicarea inițială: dovezi genetice, epigenetice, anatomice, metabolice, de evoluție embrionară, vor fi prezentate în cadrul întâlnirii.

Expoziția „Proiectul Descendenței Omului”, a artistului plastic Eduard Olaru, cuprinde planșe cu reconstrucții faciale după scheletele de hominizi găsite de-a lungul timpului. În cadrul acțiunii se va realiza un fir temporal realistic dimensionat, o imagine sugestivă a arborelui vieții pe Terra conform evenimentelor descoperite de știință. Copiii vor putea desena și colora plante și animale pe care le vor poziționa apoi în ordinea apariției acestora.

Astăzi, de la ora 14.00, va avea loc prezentarea intitulată „Darwin Day și de ce «Originea speciilor» este cea mai influentă carte din istorie”. În 13 februarie de la ora 14.00, se va desfășura comunicarea „Cum funcționează selecția naturală pe înțelesul tuturor” – tip prezentare, explicații și răspunsuri la întrebări, iar în 14 februarie comunicarea „Este importantă Teoria Evoluției?” – tip dezbatere cu public.

Proiectul este organizat de Asociația Secular Umanistă din România (ASUR), Grădina Zoologică Brașov și Inspectoratul Școlar Județean. Toate manifestările se vor desfășura în incinta clădirii pentru păsări și animale exotice de la Grădina Zoologică. Intrarea se face pe baza de biletului de intrare la Grădina Zoologică, prețul fiind 10 lei pentru adulți și cinci lei pentru copii.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button