Expres

BRAȘOV. Viitorul spital de pneumoftiziologie și boli infecțioase, în dezbatere

  • allencoliban_2.jpeg
 

Cea de-a doua întâlnire din această săptămână la care primarul Allen Coliban îi invită pe brașoveni să participe pentru a-și spune punctul de vedere este cea de prezentare a studiului de fezabilitate pentru construirea Spitalului de pneumoftiziologie și boli infecțioase, care se va ridica în vecinătatea centurii ocolitoare a Municipiului Brașov si a străzii Institutului, lângă viitorul spital regional, împreună cu care va forma acel „oraș medical” de care Brașovul are așa de mare nevoie. Prezentarea urma să aibă loc avea loc vineri, dar va fi astăzi, 17 septembrie, ora 17.00, pentru că atunci poate fi prezent proiectantul, arh. Redin Abduraman. Dezbaterea va avea loc în format mixt, la Cinematograful Astra, în limita locurilor disponibile, şi on-line, pe platforma Zoom. Accesul la dezbaterea online va fi permis celor care completează un formular pe Platforma Google Forms.

Conform primarului Allen Coliban, odată cu aprobarea studiului de fezabilitate și a indicatorilor tehnico-economici, proiectul construirii acestui spital este pregătit pentru a fi depus pentru finanțare prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), având șanse reale pentru a obține finanțarea.

Capacitățile viitorului Spital de boli infecțioase și pneumoftiziologie din Brașov vor fi formate din zona de spitalizare continuă, spitalizare de zi, zona de îngrijire ambulatorie, dispensarul TBC, zona de servicii de diagnosticare și tratament, un bloc operator de dimensiuni reduse, cu două săli, și un centru de recuperare, medicină fizică și balneologie. Spitalul va avea, de asemenea, și un compartiment pentru primiri urgențe, cu camere de gardă pentru fiecare dintre specialitățile medicale deservite, cabinet pentru vaccinuri și spații pentru deservirea funcției educaționale (sală de conferințe, săli de studiu, camere pentru rezidenți etc).
Organizarea spațiilor va fi flexibilă, în așa fel încât în anumite saloane să poată fi amplasate câte două paturi în cazuri excepționale, în situații de necesitate. În mod curent, spitalul va avea un număr total de 275 paturi, putând fi suplimentate până la 317 în cazuri de necesitate. Dintre acestea, 20 de paturi sunt prevăzute în regim de spitalizare de zi şi 11 pentru terapie intensivă. Clădirea va avea șase niveluri, în regim S+P+4E.

 

Articole asemănătoare

Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button