BRAȘOV. Vedeți la ce unitate vă este arondat viitorul școlărel
Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Braşov a publicat, pe site-ul propriu arondarea străzilor din orașele județului la școli, pentru înscrierea în învăţământul primar (clasa pregătitoare), fiind practic conturate circumscripțiile școlare. „Prezenta arondare este publicată în vederea revizuirii şi completării cu noile străzi sau cu străzile în care în anii anteriori nu au existat copii de vârstă corespunzătoare înscrierii în învăţământul primar. Părinţii ai căror copii urmează să fie înscrişi în învăţământul primar în anul şcolar 2017-2018, care constată că domiciliul lor nu se regăseşte arondat niciunei unităţi şcolare din documentul de mai jos sunt rugaţi să semnaleze acest fapt la adresa de email: inscriere.primar@isjbrasov.ro”, precizează reprezentanţii IŞJ Braşov.
Prima etapă de înscriere în clasa pregătitoare va fi în perioada 27 februarie – 16 martie, iar conform metodologiei anterioare, dar și celei aflate în dezbatere, înscrierea se face la școala de circumscripție, prioritatea având cei cu domiciliul arondat unității de învățământ. Dacă rămân locuri libere, în etapa a doua se pot înscrie copii din afara circumscripției.
Copiii care împlinesc 6 ani până la 31 august trebuie înscriși la școală
Numărul de clase pregătitoare pentru anul şcolar 2017-2018 va fi afişat pe 22 februarie, potrivit metodologiei de înscriere în învăţământul primar pus în dezbatere de Ministerul Educaţiei. Totodată, potrivit metodologiei, părinţii ai căror copii împlinesc 6 ani până la 31 august au obligaţia de a-i înscrie la clasa pregătitoare.
Părinţii ai căror copii împlinesc vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie — 31 decembrie 2017 inclusiv pot să-şi înscrie copiii în învăţământul primar în clasa pregătitoare, dacă dezvoltarea lor psihosomatică este corespunzătoare. În cazul în care rezultatul evaluării arată că dezvoltarea psihosomatică nu poate asigura parcurgerea cu succes a clasei pregătitoare, copiii vor fi înscrişi în grupa mare din învăţământul preşcolar. Rezultatul evaluării nu poate fi contestat, se arată în proiect. „Totodată, în cazul în care există solicitări de înscriere în clasa pregătitoare a copiilor care împlinesc 6 ani după data de 31 decembrie 2017, inspectoratele şcolare/unităţile de învăţământ vor consilia părinţii privind nevoia de a lua decizii în interesul educaţional al copilului şi îi vor informa că solicitarea nu poate fi soluţionată decât în urma evaluării dezvoltării psihosomatice care să ateste pregătirea copilului pentru parcurgerea cu succes a clasei pregătitoare”, mai arată proiectul.
Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.