Expres

BRAȘOV. Vechiul pasaj de la Fartec intră în reparații capitale

 
De săptămâna viitoare, pasajul vechi de la Fartec se va închide pentru reparații capitale, așa că traficul rutier o să se desfășoare doar pe noul pasaj. Reprezentanții Primăriei Brașov au anunțat că zilele acestea se efectuează amenajările necesare devierii traficului. 
„Pentru ca mașinile să ajungă pe noul pasaj, se demontează o porțiune a scuarului dintre cele două sensuri și se asfaltează noua «bretea» de legătură. Când aceste lucrări vor fi gata, vom anunța ziua de când traficul rutier pe vechiul pasaj de la Fartec va fi închis”, a declarat purtătorul de cuvânt al Primăriei Brașov, Sorin Toarcea.
Reparația vechiului pasaj, care a fost construit în 1971, având o lungime de aproape 250 de metri și o lățime de peste 12 metri, este finanțată din bugetul local. Investiția se ridică la peste 8,28 milioane de lei, inclusiv TVA, lucrăriile fiind efectuate de firma Sopmet SA București împreună cu SC Consal SRL din Brașov.
Pasajul a mai fost în reparații doar la începutul anilor 2000.
Conform expertizei, pasajul necesită reperații capitale, întrucât, printre altele, s-a fisurat serios grindă, betonul a început să cadă de pe armăturile ruginite, apa se infiltrează în placa de beton, iar stâlpii de susține au, la rândul lor, fisuri verticale. 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button