Expres

BRAȘOV. Un psiholog cu experienţă de 10 ani va evalua familiile care se destramă

 

Un psiholog care are experienţă de 10 ani în domeniu va lucra în cadrul Autorităţii Tutelare, având ca misiune să facă evaluarea psihologică în cadrul anchetelor psiho-sociale solicitate de instanţa de judecată, în cazul cuplurilor care vor să divorţeze, dar au copii şi nu s-au pus de acord în grija cui să rămână cei mici.

Psihologul şi-a început activitatea la Autoritatea Tutelară săptămâna aceasta şi are deja de soluţionat 45 de dosare.

„Dacă sunt divorţuri are implică minori, biroul notarial sau instanţa de judecată, conform Codului Civil, trimite o solicitare către Autoritatea Tutelară, pentru a face o anchetă psiho-socială, iar rezultatele sunt trimise sub formă de raport cu recomandări, menţionându-se inclusiv unde ar dori copilul să stea (n.r. la domiciliul mamei sau al tatălui, în cazul în care aceştia se mută separat)”, a explicat purtătorul de cuvânt al Primăriei Braşov, Sorin Toarcea.

Primăria Braşov este printre puţinele autorităţi publice locale din ţară care au angajat psiholog la Autoritatea Tutelară, de cele mai multe ori apelându-se la colaboratori.

Anul trecut, la nivelul municipiului Braşov au fost făcute 671 de anchete sociale, iar anul acesta – 586.

Pentru a participa la concursul organizat de Primărie, candidaţii erau nevoiţi să aibă experienţă în domeniu de minim 7 ani, pe lângă studii de specialitate.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button