Expres

BRAŞOV. „Tribunalul Clasei”, în „Săptămâna prevenirii criminalităţii”

  • IMG-20190605-WA0011_268159.jpg
  • IMG-20190605-WA0010_268157.jpg
  • IMG-20190605-WA0012_268158.jpg
 

Inspectoratul Judeţean de Poliţie Braşov a organizat astăzi, în cea de-a treia zi din „Săptămâna prevenirii criminalităţii”, o dezbatere pentru adolescenţi, pe tema cyberbullying-ului şi a delincvenţei juvenile.

„Tribunalul Clasei” a avut loc la Colegiul Național „Aprily Lajos” Brașov, fiind implicaţi elevi de clasa a X-a.

Adolescenţii au reconstituit procedura juridică în cazul comiterii unei infracțiuni în mediul online, pentru a conștientiza consecințele penale în cazurile de agresiune pe internet.

La activitate au participat, pe lângă polițiști, specialiști de la Organizaţia Salvaţi Copiii – Biroul Local Braşov și de la Serviciul Probațiune Brașov.

De asemenea, la Liceul Vocațional de Arte Plastice „Hans Mattis-Teutsch” Brașov s-au derulat activități pentru prevenirea victimizării, la care au participat elevi ai claselor I-IV, care au fost antrenați în jocuri și concursuri cu scop educativ-preventiv.

Pe teritoriul județului, polițiștii au organizat şi desfăşurat întâlniri cu preșcolarii, elevii, cadrele didactice din unităţile de învăţământ preșcolar, gimnazial şi liceal, pe tema prevenirii delincvenței juvenile și victimizării minorilor.

Pentru a preîntâmpina să devină victime sau agresori în mediul online, Poliția Brașov le transmite copiilor/adolescențillor:

– Nu oferi necunoscuților de pe internet informații despre tine sau familia ta (nume, vârstă, număr de telefon, fotografii, adresa de acasă, numele școlii, locul de muncă al părinților etc.).

– Nu tot ceea ce citești sau vezi pe internet este adevărat. Oricine poate crea pagini web sau poate posta știri, fotografii, filme. Fotografiile și filmele pot fi trucate pe calculator cu ușurință. Pentru a verifica dacă o informație este reală, caută din mai multe surse de informare.

-Când îți creezi adresa de e-mail, folosește un pseudonim, o prescurtare şi în nici un caz numele tău întreg, data nașterii sau orice altceva ceea ce poate fi cunoscut sau recunoscut despre tine cu ușurință.

– Poți oricând să te oprești din navigarea pe internet sau să refuzi să continui discuțiile pe chat, dacă s-a întâmplat ceva care nu ți-a plăcut sau care te-a speriat.

– Dacă vrei să te întâlnești față în față cu o persoană cunoscută pe internet, anunță-ți părinții, fixează întâlnirea numai într-un loc public intens circulat și mergi împreună cu cineva mai mare, de încredere, care te poate apăra la nevoie. Pentru a evita orice pericol, nu folosi telefonul personal când suni pe cineva întâlnit pe internet.

– În cazul în care cineva îți transmite fotografii sau propuneri care te fac să te simți rău, raportează acest lucru la Internet Hotline ( www.safernet.ro ).


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button