Expres

BRAŞOV. Teatrul încheie stagiunea cu o avanpremieră

 

După o stagiune plină, actorii Teatrului „Sică Alexandrescu” se pregătesc de vacanţă, nu înainte, însă, de avanpremiera spectacolului „Priveşte înapoi cu mânie” de John Orsborne, în regia lui Vladimir Anton şi scenografia Rodicăi Ştirbu. Exponent al  „furioşilor englezi”, cei care în anii ’60 au transformat furia în artă, Osborne pune în lumină în opera sa problemele unei generaţii. De un realism dur, cu un limbaj direct, politizat, agresiv  şi uneori, chiar ireverenţios, aşa cum considerau unui critici ai vremii, piesele sale trag perdeaua pudibondismului estetizat al predecesorilor, făcând vivisecţia societăţii engleze a acelor ani.
Piesa este, poate, cea mai cunoscută a lui Osborne şi prezintă povestea a trei tineri, prinşi într-un triunghi amoros, care îşi consumă furia încercând să îşi găsească locul în societate fără a se pierde pe sine.

În spectacolul braşovean, care se va juca astăzi şi mâine, de la ora 20.00, protagoniştii sunt interpretaţi de către tinerii actori Ada Galeş, Bogdan Nechifor, Vlad Pavel, iar lor li se alătură actori reprezentativi ai teatrului: Maria Gârbovan, Mihai Bica. Aşadar, acest spectacol se adaugă portofoliului de premiere ale teatrului, din stagiunea 2014 – 2015: „Slugă la doi stăpâni” de Goldoni, „Jocul dragostei şi al întâmplării” de Marivaux, „Copilul problemă” de George F. Walker, precum şi celorlalte evenimente care au ţinut afişul Teatrului „Sică Alexandrescu”.

Stagiunea se va încheia duminică, de la ora 19.00, cu spectacolul de succes „Jocul dragostei şi al întâmplării” de Marivaux, în regia Liviu Lucaci.

Citiţi şi:

BRAȘOV. Ultimele spectacole la teatru


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads


Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button