Expres

BRAŞOV. Sute de unităţi, printre care supermarketuri, restaurante şi pensiuni, au fost în vizorul inspectorilor DSVSA, în luna decembrie. Iată rezultatele controalelor!

 

Pentru a evita apariţia cazurilor de toxiinfecţii alimentare în perioada sărbătorilor de iarnă, Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor a desfăşurat sute de controale, independent sau în echipe mixte, formate alături de comisari de la Protecţia Consumatorilor şi de inspectori de la Direcţia de Sănătate Publică Braşov.

Astfel, independent, au fost desfăşurate 319 controale, în supermarket-uri, magazine alimentare, restaurante, pensiuni, depozite alimentare, carmangerii, laboratoare de cofetărie – patiserie, la fast-food-uri, brutării, cantine, târguri de sărbători de iarnă, târguri de animale etc..

„Au fost aplicate un număr de 11 amenzi contravenţionale în valoare de 118.600 lei, 120 de avertismente pentru încălcări minore ale legislaţiei şi au fost retrase de la comercializare 169 kg produse alimentare”, a informat şeful DSVSA Braşov, dr. Dorin Enache.

În perioada premergătoare sărbătorilor de iarnă şi din timpul acestora s-a asigurat şi supravegherea permanentă a pieţelor agroalimentare de către personalul DSVSA Braşov, fiind verificaţi atât producătorii, cât şi comercianţii de produse alimentare.

În cadrul comisiilor mixte de control alcătuite alături de DSP Braşov şi de Protecţia Consumatorilor Braşov, la solicitarea Prefecturii, în perioada 4 decembrie 2017 – 5 ianuarie 2018, au fost controlate 270 unităţi de producere, prelucrare, depozitare şi comercializare a produselor alimentare din judeţul Braşov şi au fost aplicate 32 de amenzi contravenţionale însumând 102.900 de lei, 140 de avertismente şi au fost retrase de la comercializare 248 de produse alimentare.

Principalele deficienţe constatate au fost următoarele, conform directorului DSVSA Braşov:

-manipularea neigienică a produselor alimentare;
-nerespectarea normelor privind trasabilitatea produselor alimentare
-nerespectarea normelor privind întreţinerea spaţiilor de prelucrare şi valorificare a produselor alimentare;
-nerespectarea normelor sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor privind condiţiile de depozitare a materiilor prime, semifabricatelor şi a produselor finite;
-încălcarea normelor generale de igienă privind expunerea şi păstrarea alimentelor;
-lipsa planului de recoltare probe in autocontrol (Reg. 2073/2005 CE, Reg. 1441/2007 CE);
-lipsa procedurilor pentru produsele neconforme;
-nerespectarea vecinătăţilor în spaţiile de depozitare;
-comercializarea de produse alimentare neetichetate potrivit legislaţiei în vigoare;
-proceduri de lucru şi proceduri de igienă neimplementate;
-neconformităţi constatate pe lanţul frigorific.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare