Expres

BRAȘOV. Slujbă de pomenire pentru Elodia Ghinescu

  • mormant-elodia.jpg
 

Avocata Elodia Marinela Ghinescu a fost văzută ultima dată în viață de altcineva decât soțul ei, polițistul (fost) Cristian Cioacă, în 29 august 2007. „Astăzi se împlinesc 13 ani de când Elodia a fost omorâtă”, a scris pe Facebook Crina Radu, avocata familiei Ghinescu, bună prietenă cu Elodia, având la un moment dat cabinetul de avocatură în același spațiu. Fraza însoțește o fotografie a mormântului tatălui Elodiei, aflat în cimitirul din Albota (Argeș), piatra funerară având pe o parte poza Elodiei, cu numele și datele de naștere și de deces (foto 2).
Ca și în alți ani, Crina Radu s-a îngrijit să-i facă o slujbă de pomenire, care a avut loc la Biserica Sf. Apostoli Petru și Pavel (str. Aurel Vlaicu). „Și doamna Ghinescu, mama Elodiei, a făcut pomană la Râșnov, dar am zis că trebuie să se facă rugăciuni pentru sufletul ei și aici în biserică”, a spus avocata. De altfel, câțiva dintre cei prezenți la slujba comună de parastas au recunoscut-o pe Crina Radu și și-au dat seama pentru cine e pomenirea: „Doamne, ce soartă cumplită a avut Elodia! Noi stăm vizavi, peste linie, de blocul unde a locuit (str. Gloriei, în Tractorul). Ce tevatură a fost când se făcea cercetarea! Bine că o mai pomenește cineva!”.   

Elodia a fost dată dispărută în 5 septembrie 2007 (verbal) și în 6 septembrie, oficial, de soțul ei, Cristian Cioacă. A urmat telenovela cunoscută de toată lumea, iar fostul polițist ispășește 15 ani de închisoare pentru uciderea ei, chiar și în lipsa cadavrului. Crina Radu, cea care a și obținut condamnarea lui Cioacă, spune că în noaptea de 29/30 august 2007 s-a petrecut crima.
Avocata reafirmă că cei doi soți se înstrăinaseră după nașterea lui Patrik, copilul mult dorit de Elodia, și ea îl anunțase că vrea să divorțeze. Crina Radu are datele că în noaptea fatidicăCioacă a revenit acasă, în jurul orei două, de la amanta din Câmpulung (Argeș) și are convingerea că, pe fondul unui conflict spontan, a ucis-o pe Elodia. Ce a făcut însă cu trupul ei rămâne un mister. „Singura speranțâ de a afla cu certitudine ce s-a întâmplat este să spună vreodată Cioacă. Deși cred că atâta s-a autosugestionat, că a ajuns să fie convins și el de ceea ce spune, că nu a omorât-o”, mai spune avocata familiei Ghinescu.
Crina Radu rămâne cu marele regret că mama Elodiei, Emilia Ghinescu, nu a obținut tutela asupra nepotului, nici măcar nu îl poate vizita. Patrik, care va împlini în decembrie 16 ani, a fost luat aproape imediat după ce mama lui a dispărut, când el nu avea nici trei ani, și a rămas în grija surorii tatălui său, Ana Maria Ene. Acum poartă același nume de familie cu aceasta, prin decizie judecătorească, motivația fiind aceea de a se rupe de conotația negativă adusă de numele tatălui său. „Marea dramă acolo e, la copilul acela traumatizat de tragedia din familia lui și în plus ținut departe de bunica lui maternă. Poate peste ani va discerne el mai bine lucrurile”, a încheiat prietena Elodiei, Crina Radu.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button