BRAŞOV. Şi-a transformat casa în refugiu pentru copii sărmani şi a făcut „after school” într-un restaurant, tot pentru suflete neajutorate
O tânără din judeţul Braşov este înger pentru zeci de copii sărmani, din mediul rural, cărora le oferă săptămânal o masă caldă, dar şi câteva ore din timpul ei, pentru a face teme.
Potrivit stirileprotv.ro, o dată pe săptămână, microbuzul ei se opreşte lângă casele copiilor, pentru a le duce mâncare, rechizite, haine şi tot ce adună din donaţii. Apoi, alături de voluntari pe care i-a atras alături de ea, improvizează un after-school într-un restaurant, unde micuţii primesc şi o masă caldă. Cati, cum se numeşte tânăra, şi-ar dori să cumpere un container utilat, pe care să-l ducă în sat şi să adune acolo copiii. Pentru asta trebuie să facă însă rost de bani.
În plus, casa ei este refugiu pentru mulţi copii pe care i-a luat în plasament. Primii doi băieţi pe care i-a luat în grijă, pe când ea avea doar 19 ani, sunt acum adulţi. S-au mutat înapoi în Timişoara, de unde provin, dar vin des s-o viziteze pe Cati, care are şi o fetiţă naturală, născută în urmă cu cinci ani, după ce s-a născut cu un bărbat de origine germană, care venise în vizită în România cu orchestra din care face parte.
Soţul ei fost şocat să vadă casa plină de copii permanent, dar în timp s-a obişnuit şi acum se implică în ajutorarea lor.
„E un pic neobosită, are proiecte multe şi mereu aleargă să ajute oameni”, a povestit Mathias Ross.
Când a cunoscut-o, Cati era „mamă” a şase copii. Băieţii, Elvis şi Rafael, erau deja majori şi locuiau singuri, iar locul lor în casă fusese luat de alte două fete: Roxana şi Oana, amândouă scoase din centre de plasament. Făcea asta ca să le ofere un mediu stabil, un loc în care să se simtă în siguranţă.
„Îţi sfâşia inima. Copii înspăimântaţi, e ceva ce nu pot accepta. Copii nedreptăţiţi, trataţi cu indiferenţă sau batjocoriţi, e ceva ce nu pot accepta şi cred că de aia m-am întins”, a explicat Cati Ross.
Femeia, care se ocupă de Asociaţia Eltera, a atras alături câteva companii din Braşov şi nu numai care investesc în proiectele ei, ajutând-o să cumpere rechizite şi haine pentru micuţi.
La cei 36 de ani, Cati a schimbat în bine vieţile a zeci de copii. Ea a făcut voluntariat inclusiv în Africa, unde a întâlnit copii care nu mâncaseră nimic zile în şir.
Detalii despre faptele şi copiii salvaţi de Cati Ross găsiţi AICI!
Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.