Expres

BRAȘOV. Semafor pentru pietoni, lângă McDonald’s

  • WhatsApp Image 2021-07-19 at 13.38.17_289707.jpeg
 

De mâine, 20 iulie, va fi pus în funcțiune un nou semafor pietonal, în municipiul Brașov.

Acesta este amplasat la trecerea de pietoni de pe Calea București, de la sensul giratoriu str. Poienelor – Calea București – Saturn (la (McDonald’s).

Semaforul va funcționa doar pe sensul de mers dinspre București spre centru, pe modelul celui de la sensul giratoriu de la str. Lungă cu str. Stadionului și Calea Făgărașului, la complexul Bartolomeu, respectiv pe sensul de intrare în sensul giratoriu, pentru a nu se bloca traficul în intersecție.

„Odată cu punerea în funcțiune a acestui semafor, programul pentru creșterea siguranței la trecerile de pietoni ajunge, de la începutul anului, la 8 semafoare pentru pietoni instalate și 28 de treceri de pietoni iluminate suplimentar.
Semaforizarea și iluminarea suplimentară a trecerilor de pietoni reprezintă o alternativă pe care Primăria Brașov și-a propus să o implementeze în locul sistemelor de reducere a vitezei (bumpere).
Toate trecerile de pietoni sunt echipate cu buton de «cerere traversare pentru pietoni», în așa fel încât traficul auto și cel pietonal să fie optimizate în zona respectivă și să țină cont de necesarul de traversare (spre deosebire de sistemele cu timpi ficși de semaforizare).
Locațiile au fost stabilite în Comisia de circulație, ținând cont de solicitările poliției rutiere (naționale), pe baza analizelor de risc de accidente și pe baza necesarului de fluidizare a traficului”, se arată într-un comunicat remis de Primăria Brașov.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button