Expres

BRAȘOV. Se pot întoarce în locuințele din blocul de pe strada Molidului

 

Primarul George Scripcaru a convocat, astăzi, Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă (CLSU), care a votat în unanimitate ridicarea stării de alertă în cazul blocului de pe strada Molidului nr. 33 şi, implicit, ca locatarii să se poată muta înapoi în locuinţe.

„Sunt mulţumit că am reuşit să finalizăm lucrările de punere în siguranţă a terenului, pentru ca locatarii din acest bloc să se poată muta înapoi în locuinţele lor. A fost o lucrare complexă, prima de acest fel din România, şi aş vrea să le mulţumesc tuturor celor implicaţi, angajaţi ai primăriei, experţi şi constructori, pentru că au dus-o la bun sfârşit. Zilele următoare se va relua furnizarea utilităţilor, iar de săptămâna viitoare, toţi locatarii se vor putea întoarce în propriile locuinţe”, a declarat edilul, la finalul întâlnirii.

Recepţia lucrărilor de punere în siguranţă a terenului s-a făcut azi-dimineață. La aceasta au participat, alături de constructori, reprezentanţii Primăriei Braşov, ai proprietarilor şi experţi.
După înştiinţarea locatarilor, furnizorii de utilităţi vor face verificările necesare şi rebranşarea la reţele, astfel încât de săptămâna viitoare locatarii să se poată muta.
În toată această perioadă, Poliţia Locală va continua să asigure paza imobilului.

Punerea în siguranţă a terenului a presupus lucrări complexe, care au cuprins execuţia a 11 micropiloţi (care conţin o cantitate de apă, ciment şi bentonită, dar şi o bară de titan) la o adâncime de 9 metri, 10 dintre ei, iar al 11-lea, suplimentar, la o adâncime de 12 metri, în aval de cavitate, la o distanţă de 3-4 metri de faţada din aval şi la o distanţă de un metru, între ele.

De asemenea, a presupus umplerea cavităţii cu un material cu permeabilitate redusă, omogen din punct de vedere granulometric, care să aibă aproximativ aceeşi rigiditate cu terenul înconjurător, la care s-au adăugat şi execuţia unor injectori (micropiloţi), la adâncime de 12 m adâncime, la un unghi de 45 de grade.

La finalizarea lucrărilor a fost montat un sistem de senzori, pe bloc şi în terenul din jurul blocului, pentru a monitoriza, pentru cel puţin 6 luni, zona respectivă.
Valoarea acestor lucrări a fost de 119.840 lei, fără TVA (142.609 lei, cu TVA) şi a fost suportată de la bugetul local, potrivit purtătorului de cuvânt al Primăriei Brașov, Sorin Toarcea.

CITIȚI ȘI:

BRAŞOV. Proiect de consolidare unic în România, pe strada Molidului, la blocul de sub care „a fugit” pământul


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button