Expres

BRAȘOV. Se apropie prima licitaţie în cadrul proiectului ce vizează înlocuirea a 14 „ţarcuri” cu pubele subterane

 
După ce a reuşit să obţină certificatele de urbanism pentru cele 14 platforme de gunoi îngropate pe care intenţionează să le monteze prin oraş, Primăria Braşov pregăteşte în prezent documentaţia, pentru a organiza o licitaţie, în vederea proiectării lor.
 
„Pregătim documentaţia de licitaţie, în vederea proiectării primelor 14 platforme de gunoi îngropate, după care vom scoate la licitaţie realizarea lucrărilor. Ne-am propus ca primele platforme să fie date în folosinţă anul acesta”, a declarat administratorul public al municipiului Braşov, Miklos Gantz.
Iniţial, Municipalitatea intenţiona să monteze două tipuri de platforme îngropate, cu pompă hidraulică şi manuale, pentru a le testa pe amândouă, însă până la urmă vor fi montate doar din prima categorie.
În total, o platformă îngropată va avea patru pubele.
Dacă pubelele subterane se vor dovedi eficiente, toate platformele din oraș – în prezent sunt 450 de boxe unde se strâng deșeurile de la asociațiile de proprietari – vor fi înlocuite cu acestea. 
 
Platformele vor avea câte patru containere 
Platformele pot scota maxim patru containere obişnuite de 1.100 de litri. Platformele subterane sunt alcătuite din următoarele elemente: placă suport superioară (pentru a susţine şi fixa coşurile de inserţie, prin care se introduc deşeurile în containerele subterane), placă suport inferioară (care susţine cele patru containere de 1.100 de litri), mecanismul de acţionare, o cuvă din beton (pentru a susţine şi a proteja structura metalică), containerele de 1.100 de litri şi coşurile de inserţie.
Mecanismul hidraulic de ridicare a platformei se va activa prin conectarea la furtunul dispozitivului hidraulic de acţionare amplasat pe camionul de colectare.
„Operatorul acţionează dispozitivul de pe camion, astfel se introduce ulei hidraulic din camion în circuitul platformei care acţionată simultan de cei 4 cilindri se va ridica până la nivelul solului, permiţând astfel scoaterea containerelor de 1.100 litri şi golirea lor obişnuită. Pentru coborâre, operatorul acţionează dispozitivul din nou, uleiul este împins de această dată din circuitul platformei înapoi spre maşină prin greutatea proprie a platformei care coboară”, a explicat Miklos Gantz.
 
Amenzi de peste 80.000 de lei, în prima jumătate a anului
În primele şase luni ale acestui an, Poliţia Locală a dat 268 de sancţiuni contravenţionale însumând 83.525 de lei pentru scormonitul în gunoaie (în jur de 80-90% din cazuri) şi pentru depozitarea deşeurilor în alte locuri decât cele autorizate. Totodată. au fost confiscate diverse lucruri adunate de prin gunoaie, în special din plastic (în total 15 metri cubi de deşeuri).
Una dintre persoanele depistate de agenţii locali a fost predată chiar Poliţiei Braşov, pentru cercetări.
 
Zonele alese în cadrul proiectului:
 
– strada Pieței (vizavi de parcarea multietajată de la Spitalul Militar)
– strada Alexandru Sahia 
– strada Arinului
– strada Carpenului
– strada Vișinului (la ștrand)
– Calea București (două pubele: în zona Spitalului Județean, în spatele Băncii Carpatica și la intersecția Căii București cu Sorelui)
– Aleea Constructorilor intersecție cu General Mociulschi (lângă Biserica Sf. Dumitru)
– intersecția dintre Bronzului și Independenței
– strada Dimitrie Anghel
– B-dul Gării (zona Blocului Căprioara)
– strada Mihai Viteazu (după Aula Universității)
– intersecția din străzile Pașcani și Ungheni, în Triaj
– intersecția Saturn cu Zizinului (în spate la Profi). 
 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button