Expres

BRAȘOV. Scriitorii au, în sfârșit, o „casă” deschisă

  • lesenciuc-costel-mihai.jpg
 

După mai bine de 25 de ani în care și-au ținut ședințele în diverse locuri din oraș, scriitorii braşoveni au o „casă”. Sediul Uniunii Scriitorilor se află în clădirea Teatrului „Sică Alexandrescu”, la intrarea Thalia (în spatele statuii lui Andrei Mureşanu) şi a fost inaugurat vineri.

„Eu i-aş spune deschidere acestui eveniment. Pe de o parte este vorba despre o inaugurare a unui spaţiu pe care-l vom folosi o bună bucată de vreme. «Deschiderea» nu este doar cuvântul care să se substituie mai cunoscutului termen «inaugurare» utilizat în raport cu darea în funcțiune a unor spații, ci și cel care exprimă starea de fapt a culturii brașovene. E vorba de o deschidere către celelalte arte şi colaborarea cu autorităţile locale. Din acest punct de vedere, cred că viaţa cetăţii nu poate fi altfel decât în deschidere, a fiecărei bresle în parte, iar breasla scriitoricească are nevoie de aşa ceva. Dialogul dintre creatori, asociații, arte, instituții este firesc”, a spus Adrian Lesenciuc (foto 2, dreapta), preşedinte al Uniunii Scriitorilor din România, filiala Braşov.

Spaţiul a fost pus la dispoziţie de către Primăria Municipiului Braşov, viceprimarul Costel Mihai (foto 2, stânga) fiind prezent la deschidere.

Filiala braşoveană a Uniunii Scriitorilor numără în prezent 60 de membri.

Foto: Laurențiu Ciprian Tudor și Iulian Cătălui

 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button